Ventura: Nisam zvao Pelea jer su pozivi za Kinu skupi

„Osuđujem ono što je uradio, izrazio je nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku”, dodao je Ventura za „Rai sport”
0 komentar(a)
Đampjero Ventura, Foto: Reuters
Đampjero Ventura, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2016. 10:01h

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đampjero Ventura neće uvrstiti napadača Šangdonga Gracijana Pelea na spisak za utakmice u novembru, poslije međusobnog sukoba, i u šaljivom tonu kao razlog obrazložio da su pozivi za Kinu preskupi.

Pele je na utakmici protiv Španije u oktobru, prilikom izmjene na početku drugog poluvremena, odbio da se rukuje sa Venturom i tako eliminisao sebe iz reprezentacije.

„Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi... Osuđujem ono što je uradio, izrazio je nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku”, rekao je Ventura za „Rai sport”.

Ventura, ipak, nije u potpunosti zatvorio vrata nacionalnog tima nekadašnjem golgeteru Parme, Sampdorije, Fejnorda i Sautemptona.

„Ne vjerujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period mirnoće. On nije mlad fudbaler, ali može još da pruži reprezentaciji Italije u budućnosti”, poručio je selektor „azura”.

Italija se sastaje sa Lihtenštajnom 12. novembra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok tri dana kasnije igra prijateljski meč sa Njemačkom.

Bonus video: