Siti konačno pobijedio, Arsenal prati, Liverpul igra fenomenalno

0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2016. 18:39h

Mančester siti, Arsenal i Liverpul nastavljaju trku nakon ubjedljivih pobjeda u 10. kolu Premijer lige.

Siti je seriju od šest mečeva bez trijumfa prekinuo u Birmingemu, savladao je VBA sa 4:0 i najavio izlazak iz krize samo nekoliko dana pred duel sa Barselonom u Ligi šampiona.

Serhio Aguero je riješio sve na "Sent Endrjuzu" - pogađao je u 19. i 28. i lansirao "građane" ka sedmom trijumfu u šampionatu, a do kraja je dva pogotka postigao i Ilkaj Gindogan, koji je asistirao za 1:0.

"Nikad ništa nije idealno. Kada ne pobjeđujete onda postoje dileme, a ja sam vidio neke stvari koje mi se nisu dopale ni u ovom trijumfu, posebno u drugom poluvremenu... Aguero? Moj cilj je da mu pomognem da bude još bolji igrač, jer znam da to može. On je veoma važna ličnost za klub, za istoriju Sitija i na kraju za našu ekipu. Vidjelo se to i u ovoj utakmici", rekao je Pep Gvardiola.

46356756756757578 от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Arsenal nije prvi zbog samo zato što je dao gol manje i primio jedan više od Sitija, ali Arsen Venger ne brine - "tobdžije" su deklasirale Sanderlend na Stadionu svjetlosti rezultatom 4:1.

Arsenal je brzo poveo preko Aleksisa Sančesa, domaćin je u drugom poluvremenu izjednačio iz penala (strijelac Džermejn Defo poslije velike greške Škodrana Mustafija), a Venger je onda lansirao Olivijea Žirua na teren koji mu je u prva dva kontakta s loptom vratio - sa dva gola!

"Kod 1:1 smo se našli na psihološkom testu. Promašili smo nekoliko šansi, pa primili gol i iskreno sam strahovao da možemo i da izgubimo. Ipak, reagovali smo kao pravi tim, nismo paničili i ova tri boda su bitna iz nekoliko razloga", istakao je Venger.

Сандерленд - Арсенал (Обзор матча) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

Meč je bio uveliko riješen, domaći navijači su već počeli da napuštaju tribine, a konačan rezultat je postavio Sančes...

Ne posustaje ni Liverpul, koji je u goleadi savladao Kristal Palas na "Selhrstu".

Bilo je 4:2 za "redse", a redom su pogađali Emre Džan, Dejan Lovren, Žoel Matip i Roberto Firmino, pa je Liverpul i dalje na istom broju bodova kao Siti i Arsenal.

Mančester junajted je uradio sve da pobijedi Barnli na "Old trafordu", šansi nije nedostajalo ni nakon isključenja Andera Erere dvadesetak minuta prije kraja, ali je apsolutni junak gostiju bio golman Alan Hiton...

Манчестер Юнайтед - Бернли 0:0. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 10 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Žoze Murinjo je izgubio živce, pa ga je sudija Mark Klatenburg isključio u drugom poluvremenu.

"Šta je Žoze rekao sudiji? Ne znam, to nije ni bitno, već ono što će se naći u zapisniku Klatenburga. Po meni, sudija je odradio fantastičan posao, a šteta je što odličnu partiju nismo krunisali golom i pobjedom", rekao je Murinjov pomoćnik Rui Farija.

U malom derbiju Totenhem i Lester su remizirali na "Vajt Hart lejnu" - bilo je 1:1.

Slavio je i Midlzbro, i to protiv Bornmuta (2:0), a meč će se pamtiti po golu Stjuarta Dauninga - bivši engleski reprezentativac je bio strijelac poslije tri hiljade i 93 dana.

Rezultati 10. kola

Mančester junajted - Barnli 0:0

Midlzbro - Bornmut 2:0

Ramires 39, Dauning 56.

Totenhem - Lester 1:1

Jansen (penal) 44 - Musa 48.

Votford - Hal 1:0

Dini 83.

VBA - Mančester siti 0:4

Aguero 19, 28, Gindogan 79, 90.

Sanderlend - Arsenal 1:4

Defo 65 (penal) - Sančes 19, 78, Žiru 71, 76.

Kristal Palas - Liverpul 2:4

Mekartur 18, 33 - Džan 16, Lovren 21, Matip 44, Firmino 71.

Nedjelja

Everton - Vest Hem (14.30)

Sautempton - Čelsi (17)

Ponedjeljak

Stouk - Svonsi (21)

Bonus video: