Zeta nišani prvaka: Borba za 2. mjesto

Da Zeta nije službenim putem ostala bez tri boda, bila bi izjednačena na drugom mjestu sa ekipom Mladosti. Izabranici Dejana Vukićevića ipak u dobroj formi dočekuju derbi, jer su u posljednja četiri kola osvojili 10 bodova.
54 pregleda 0 komentar(a)
Zeta - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Zeta - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.10.2016. 08:57h

Mladost i Zeta, drugoplasirani i trećeplasirani, igraju danas derbi 12. kola Telekom 1. CFL. U taboru aktuelnog šampiona se nadaju da to neće biti samo duel za drugo mjesto na tabeli.

"Jednim okom, naravno, gledamo ka Budućnosti, ali to ne zavisi samo od nas, već i od njih, jer imaju pet bodova prednosti. Zato je naš cilj da pokušamo da dobijamo u kontinuitetu", kaže kapiten Mladosti Mirko Raičević, koji se vraća u prvu postavu nakon povrede.

Domaćin je oslabljen - nedostaju povrijeđeni Adrović i defanzivac Kopitović, kao i suspendovani Đurišić i Novović. Uprkos svemu, Mladost ima pobjedničke ambicije.

"Želimo tri boda protiv odlične ekipe, koja nije slučajno u vrhu tabele", dodaje Raičević.

Da Zeta nije službenim putem ostala bez tri boda, bila bi izjednačena na drugom mjestu sa ekipom Mladosti. Izabranici Dejana Vukićevića ipak u dobroj formi dočekuju derbi, jer su u posljednja četiri kola osvojili 10 bodova.

"Sada smo mnogo uigraniji nego na početku sezone. U svaki meč ulazimo sa željom da trijumfujemo. Imamo samopozdanja, u naletu smo, znamo da možemo da pobijedimo Mladost", kaže napadač Zete Šaleta Kordić.

Dva tima igrala su bez golova na otvaranju sezone, kada je Zeta bila domaćin na neutralnom terenu pod Goricom. Lider Budućnost gostuje Iskri u Danilovgradu - želi da sačuva, po mogućnosti i uveća zalihu na vrhu tabele.

"Razmišljamo samo o nama, a ne o rivalima. Želimo da nastavimo pobjedničku seriju, iako je ovo teško gostovanje, jedno od najtežih. Ćeka nas težak protivnik, ali i težak teren", kaže kapiten Budućnosti Risto Radunović.

Budućnost je vezala dvije pobjede, a igra sa timom koji nije slavio već četiri meča - Iskra je posljednji put pobijedila još 18. septembra, a na tri posljednja meča nije dala gol.

"Ne možemo da sakrijemo činjenicu da je efikasnost naš najveći problem", kaže trener Iskre Radislav Dragićević, koji vjeruje da će njegov tim pružiti jači otpor lideru nego u 1. kolu pod Goricom (2:0 za Budućnost).

"Tada smo shvatili da možemo da se dostojno suprotstavimo renomiranom protivniku. Ubijeđen sam da ćemo sada pružiti još jači otpor i vjerujemo u pozitivan rezultat".

Velika borba očekuje se na Cetinju - Lovćenu su prijeko potrebni bodovi, ali i golovi (čak četiri meča bez pogotka u prvenstvu), ali Sutjeska stiže po pobjedu.

"Čeka nas težak zadatak, posebno zbog situacije u kakvoj se nalazi Lovćen, ali ćemo uraditi sve da pobijedimo", kaže trener Sutjeske Nebojša Jovović.

Rudar gostuje Jedinstvu u Bijelom Polju - sa ciljem da prvi put ove sezone veže dvije pobjede.

"Mislim da je kvalitet na našoj strani i da smo bliži osvajanju tri boda koja bi nas konačno lansirala na pozicije koje Rudar po svemu zaslužuje", vjeruje napadač Rudara Ivan Marković.

U Radanovićima je bokeljski derbi - Grbalj dočekuje Bokelj, dok će Petrovac protiv Dečića pokušati da upiše prvu domaću pobjedu ove sezone.

Parovi

GRBALJ - BOKELJ (13.30)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

MLADOST - ZETA (13.30)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - SUTJESKA (13.30)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

JEDINSTVO - RUDAR (13.30)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ (13.30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ISKRA - BUDUĆNOST (13.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: