Zvezda u četvrtfinalu, pogodio i Orlandić

"Mučili smo se bukvalno do 60 minuta. Bilo je mnogo pritiska, svjesni smo da dugo nismo prolazili osminu finala i najvažnije je da smo prošli. Što se tiče igre, brzo ćemo je zaboraviti", rekao je Miodrag Božović novinarima posle utakmice.
0 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta-AP
Zvezda, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.10.2016. 17:38h

Fudbaleri Crvene zvezde, uz dosta muke, pobijedili su večeras drugoligaša BSK iz Borče sa 3:0 (0:0) i otišli u četvrtfinale Kupa Srbije.

Aktuelni prvak i lider Superlige više od sat vremena nije mogao da probije bedem BSK-a kada je Slavoljub Srnić jedan odbitak od stative proslijedio u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije strijelac je bio i Ugo Vijeira, da bi u finišu rezervista Petar Orlandić iz penala stavio tačku na slabu predstavu na skoro praznom stadionu Rajko Mitić.

Trener Miodrag Božović odlučio je da "promiješa" tim i ukaže šansu pojedincima sa manjom minutažom u dosadašnjem toku sezone, dobru partiju pružio je Andrija Luković, ali nije imao sreće da postigne gol jer je dva puta pogodio stativu.

"Mučili smo se bukvalno do 60 minuta. Bilo je mnogo pritiska, svjesni smo da dugo nismo prolazili osminu finala i najvažnije je da smo prošli. Što se tiče igre, brzo ćemo je zaboraviti", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda je ovom pobjedom srušila loš niz u Kupu, pošto je poslije četiri godine uspjela da prođe među osam najboljih u tom takmičenju.

Rezultati i strijelci:

Crvena zvezda - BSK Borča 3:0

Srnić 68, Vijeira 70, Orlandić 88. (penal)

Čukarički - Javor 1:0

Ožegović 19.

Voždovac - Spartak Ždrepčeva krv 1:0

Stojanović 19.

Jagodina - Borac Čačak 1:1 (penali 4:5)

Lazović 26 - Tijago 50.

Juče:

Žarkovo - Partizan 0:2

Božinov 48, 71.

Bonus video: