Mladost iz minus dva napada prolaz

Podgoričani prvi meč protiv Grblja izgubili sa 3:1, Rudar gostuje Dečiću
54 pregleda 1 komentar(a)
Mladost - Bokelj, Foto: Luka Zeković
Mladost - Bokelj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.10.2016. 08:11h

Mladost će pokušati da se plasira u četvrtfinale Kupa, uprkos porazu od Grblja 3:1 u Radanovićima prije četiri sedmice.

Na Starom aerodromu se očekuje najinteresantniji revanš osmine finala, uz utakmicu u Tuzima, gdje Dečić i Rudar kreću od nule.

"Imamo zaostatak koji može da se nadoknadi", kratak i jasan je trener aktuelnog šampiona Nikola Rakojević.

U pohod na preokret Mladost kreće bez četvorice prvotimaca - defanzivac Kopitović, bek Martinović, vezista Raičević i napadač Adrović i dalje su van stroja zbog povreda, a pod znakom pitanja je i nastup Petričevića.

Jasno je, naravno, da bi rani gol Mladosti otvorio vrata preokretu...

"Ne bih da licitiram sa rezultatom, želim da igramo dobro. Mislim da teško možemo da budemo loši kao što smo bili u prvoj utakmici", dodaje Rakojević.

Grbalj ima nevjerovatnih šest vezanih pobjeda protiv Mladosti na domaćem terenu, a da bi se plasirao u četvrtfinale dovoljno mu je da u gostima ostane neporažen, čak i izgubi minimalno.

"Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali u fudbalu nema garancija. Uradićemo sve da prođemo", kazao je Miljan Radović, trener Grbljana.

Dečić i Rudar igrali su dva puta ove sezone 0:0 u Pljevljima (Kup i prvenstvo). Ekipa koja danas u Tuzima prva da gol biće blizu plasmana u četvrtfinale.

"U jakom smo ritmu teških utakmica, a pred nama je jedna od najtežih. Uradićemo sve da pobijedimo Rudar i plasiramo se u četvrtfinale, što bi bio veliki uspjeh", kaže Vule Vujačić napadač Tuzana.

Osvajač Kupa se, s druge strane, neće tako lako odreći trofeja uprkos ne baš povoljnom ishodu prve utakmice pod Golubinjom.

Forma ekipe je u usponu, upisana su dva uzastopna prvenstvena trijumfa na gostovanjima, pa nema razloga da se do kraja ne vjeruje u plasman među osam najboljih.

"Aktivan rezultat imamo i mi i Tuzani, i čini mi se skoro podjednake šanse za prolaz. Oni se vjerovatno uzdaju u domaći teren i publiku, dok je na našoj strani i iskustvo i kvalitet koji će, nadam se, na kraju i odlučiti pobjednika. Polako ulazimo u pravi ritam i zaista mislim da ćemo nakon današnjeg duela nastaviti odbranu pehara", optimista je iskusni defanzivac Rudara Stevan Reljić.

Sutjeska je protiv Zete najveći dio posla završila u prvoj utakmici pod Goricom, kada je slavila rezultatom 1:0. Nikšićani su, međutim, oprezni pred revanš.

"Nije gotovo i nećemo braniti prednost iz prve utakmice, to bi bilo pogrešno. Želimo da se novom pobjedom plasiramo u četvrtfinale, što neće biti lako protiv ozbiljne ekipe kakva je Zeta, ali vjerujem u kvalitet svog tima", kaže Nebojša Jovović, trener Sutjeske.

PAROVI

MLADOST - GRBALJ (PRVI MEČ 1:3)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Početak u 13 časova.

SUTJESKA - ZETA (1:0)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Početak u 13.30.

JEDINSTVO - PETROVAC (0:3)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Početak u 13.30.

DEČIĆ - RUDAR (0:0)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Početak u 13.30.

LOVĆEN - BRSKOVO (4:2)

Sudija: Miloš Nedić (Berane). Početak u 13.30.

MLADOST LJEŠKOPOLJE - ISKRA (1:4)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Početak u 13.30.

BERANE - BOKELJ (0:1)

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica). Početak u 13.30.

BUDUĆNOST - KOM (5:1)

Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Početak u 15.30.

Bonus video: