Konte: Nisam pogriješio

„Slušao sam podršku navijača Junajteda, oni uvijek podržavaju svoj tim, a poslije ovako velike pobjede tražio sam od naših navijača da aplaudiraju igračima na dobroj igri. Mislim da je to normalno”, rekao je Konte
1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2016. 19:30h

Trener Čelsija Antonio Konte rekao je da je zadovoljan igrom u današnjoj pobjedi od 4:0 protiv velikog rivala Mančester junajteda u Premijer ligi i da misli da nije pogriješio kada je tražio od navijača da glasnije navijaju i slave pobjedu.

„Zadovoljan sam sjajnom igrom. Veoma dobro smo počeli, visokim inteziteom, brzo smo dodavali loptu, stvarali šanse i postigli gol. Svakodnevno gledam posvećenost i rad mojih igrača na treninzima i ovu pobjedu su zaslužili”, rekao je Konte.

Čelsi je upisao treću uzastopnu pobjedu i popeo se na 4. mjesto na tabeli. Junajted je vezao tri utakmice bez trijumfa i sedmi je sa 14 bodova.

„Napredujemo, moramo da nastavimo da radimo, pošto jedino kroz rad možemo da napredujemo. Znamo da imamo još mnogo da radimo, ali zadovoljan sam. Važno je poslije naših poraza od Arsenala i Liverpula, važno je da shvatimo šta je naša misija. Moramo da se okrenemo utakmici sa Vest Hemom u Liga kupu i spremimo se”, naveo je on.

Konte je u više navrata pred kraj utakmice ohrabrivao navijače da budu glasniji od protivničkih i da slave pobjedu.

Kada se meč završio i poslije rukovanja dvojice trenera Kontea i Žozea Murinja, portugalski trener je šaputao nešto Konteu, a britanski mediji naveli su da se radi o kritici. Murinjo je navodno rekao Konteu:

„Nemoj da slaviš tako, u redu je na 1:0, ali na 4:0 je ponižavajuće”.

„Slušao sam podršku navijača Junajteda, oni uvijek podržavaju svoj tim, a poslije ovako velike pobjede tražio sam od naših navijača da aplaudiraju igračima na dobroj igri. Mislim da je to normalno. Svi igrači su zaslužili aplauz”, rekao je Konte za „Skaj sports”.

Bonus video: