Petarda Fiorentine, Interu ne ide nikako, Roma lako sa Palermom

Stevan Jovetić je sa klupe posmatrao novo posrtanje “nerazura”. Ko zna, možda konačno dobije šansu da pokaže šta zna, jer izgleda da su Franku de Buru dani odbrojani...
0 komentar(a)
Nikola Kalinić, Foto: Reuters
Nikola Kalinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2016. 20:50h

Paulu Souzi je postavljen ultimatum da mora da dobije tri utakmice ili će mu biti uručen otkaz, a druga "recka" u tom nizu je upisana na spektakularan način - Fiorentina je na Sardiniji slavila sa čak 5:3.

Kaljari je poveo golom Davidea di Đenara u 2. minutu, a onda je uslijedio spektakl Nikole Kalinića i Federika Bernardeskija - hrvatski reprezentativac je dao tri, a italijanski dva gola za ogromnih 5:1 u 53. minutu. Domaći su do kraja samo ublažili poraz.

"Posebno mi se dopada način na koji smo postizali golove. Tu se najbolje vidi naš kvalitet", rekao je portugalski trener.

A Inter je još jednom razočarao i izgubio na gostovanju Atalanti (2:1).

Meč je riješen u 88. minutu, kada je sve traženiji 19-godišnjak iz Obale Slonovače Frank Kesi iznudio penal u duelu sa Davideom Santonom, a Maurisio Pinilja savladao specijalistu za jedanaesterce Samira Handanovića.

Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu i poveo preko Andree Masijela, a Inter se vratio u nastavku spektakularanim pogotkom Edera iz slobodnog udarca u 50. minutu.

Stevan Jovetić je sa klupe posmatrao novo posrtanje "nerazura". Ko zna, možda konačno dobije šansu da pokaže šta zna, jer izgleda da su Franku de Buru dani odbrojani...

"Bili smo loši, veoma loši, u prvom poluvremenu nismo igrali fudbal. Ovo je težak momenat za nas, ali vjerujem da ćemo ga prevazići", rekao je De Bur nakon trećeg uzastopnog poraza u Seriji A.

"Gazeta delo sport" navodi da Holanđanin ima još jednu šansu (u srijedu Inter dočekuje Torino) i da će biti smijenjen u slučaju novog neuspjeha.

"Ne znam da li ću biti trener i u srijedu. Na meni je da pripremim ekipu za duel sa Torinom", dodao je De Bur.

Potencijalni kandidati da ga zamijene su Marselo Bjelsa, Leonardo, Stefano Pioli, Franćesko Gvidolin i Andrea Mandorlini.

Napoli je dobio fenjeraša Krotone sa 2:1, a u jednom od derbija kola Torino je iščupao bod protiv Lacija golom Adema Ljajića u 92. minutu sa bijele tačke.

Roma nije propustila priliku da se približi Juventusu, pa sada dijeli drugo mjesto sa Milanom.

"Vučica" nakon sigurne pobjede nad Palermom (4:1) ima dva boda manje od "stare dame", a nova tri boda su potpisali Mohamed Salah, Leandro Paredes i Edin Džeko.

Rezultati 9. kola

Roma - Palermo 4:1 (Salah 31, Paredes 52, Džeko 68, El Šaravi 82 - Kvaizon 80)

Atalanta - Inter 2:1 (Masijelo 10, Pinilja 88. penal - Eder 50)

Kaljari - Fiorentina 3:5 (Di Đenaro 2, Kapuano 61, Borijelo 77 - Kalinić 20, 40, 53, Bernardeski 26, 32)

Krotone - Napoli 1:2 (Rozi 89 - Kaljehon 17, Maksimović 33)

Torino - Lacio 2:2 (Falke 20, Ljajić 90+2. penal - Imobile 71, Murđija 84)

Empoli - Kjevo 0:0

Udineze - Peskara 3:1 (Tero 9. penal, 71, Sapata 90+3. penal - Akvilani 74)

Bolonja - Sasuolo 1:1 (Verdi 10 - Matri 86)

Subota

Milan - Juventus 1:0

Sampdorija - Đenova 2:1

Bonus video: