Murinjov fijasko na "Stamfordu": Čelsi deklasirao Junajted

U derbiju je bilo 4:0 za "plavce" - golove su postizali Pedro Rodriges, Gari Kejhil, Eden Azar i N'Golo Kante
115 pregleda 1 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2016. 17:05h

Povratak Žozea Murinja na "Stamford bridž" se pretvorio u fijasko, Mančester junajted trenutno ne izgleda kao tim koji može ozbiljno da se bori sa konkurencijom u Premijer ligi.

Derbi u Londonu je imao samo jedan pravac - Čelsi je bio neumoljiv, slavio je sa čak 4:0 i zadao nove glavobolje Murinju, kao da mu ih nije bilo dovoljno za prva dva mjeseca na klupi "crvenih đavola".

"Žoze, više nisi Specijalni", poručili su navijači "plavaca" bivšem treneru.

Čelsiju je trebalo svega 30 sekundi da povede, a pogodio je Pedro Rodriges nakon očajne reakcije kompletne odbrane Junajteda, u prvom redu Krisa Smolinga i Dejlija Blinda.

Junajted je potom morao da se otvori, stvorio je i priliku preko Zlatana Ibrahimovića i Markusa Rašforda, ali sve je bilo uzalud - domaćin je već do poluvremena povisio na 2:0 (Gari Kejhil), a nastavak je bilo odrađivanje posla tima Antonija Kontea.

Poigravanje sa odbranom velikana sa „Old traforda” se, ipak, nije završilo, pa se do kraja upisao i Eden Azar, ali i N'Golo Kante nakon majstorske solo-akcije...

"Ova utakmica je potvrda dobrog rada u prethodnom periodu. Igrali smo dobro, lopta je išla onako kako želim i stvarali smo šanse. Ništa još nismo uradili, savladali smo velikog protivnika, ali očekujem da budemo još bolji. Bitna je i tabela, koja sada izgleda dobro", rekao je Konte i obratio se navijačima:

"Vodimo sa 4:0, igramo kako igramo, a ja na stadionu samo čujem navijače Junajteda. Moji igrači to nisu zaslužili".

Chelsea vs Manchester United Highlights от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Čelsi je sada četvrti (isti broj bodova ima i Totenhem), sa bodom manje od trija (Mančester siti, Arsenal, Liverpul) koji dijeli prvo mjesto.

"Igrali smo dobro, ako bismo izbrisali velike greške odbrane. Imali smo šansi, Tibo Kurtoa je imao više posla od našeg golmana i da smo dali gol za 2:1 sve bi bilo drugačije. Mečevi počinju sa 0:0, a ovaj je praktično krenuo sa 1:0, što je donekle omogućilo Čelsiju da igra onako kako želi", kazao je Murinjo.

Sa Murinjom i Junajtedom se na Tviteru našalio Ejdur Guđjonsen, koji je igrao za Čelsi dok je menadžer bio portugalski stručnjak.

„Žoze i dalje zna kako da izvuče najbolje iz igrača Čelsija”, poručio je Islanđanin.

Mančester siti je opet stao, nije pobijedio ni treći put zaredom u Premijer ligi, pa Pep Gvardiola htio da prizna ili ne mora da se suoči sa time da su "građani" u krizi - sada je tim sa "Etihada" remizirao protiv Sautemptona (1:1).

"Sveci" su odlično otvorili meč, visokim presingom iznenadili Siti i natjerali Džona Stounsa na grešku koju je iskoristio Nejtan Redmond i u 27. minutu matirao Klaudija Brava.

"Realno, nismo uradili dovoljno u ovom meču da bismo pobijedili. Svjesni smo problema s kojim smo se suočili, ali pogledaćemo se u oči i kroz razgovor pokušati da ga riješimo", rekao je Gvardiola.

Siti je na vrijeme izjednačio, pogodio je Keleši Iheanačo početkom drugog poluvremena, ali do drugog gola nije mogao.

Манчестер Сити - Саутгемптон (Обзор матча) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

Gvardiolin tim je u seriji od pet utakmica bez pobjede, jer nije slavio ni protiv Seltika i Barselone u Ligi šampiona (remi i poraz).

"Zadovoljan sam načinom na koji smo se suprotstavili timu kakav je Siti. Branili smo se odlično, stvorili nekoliko situacija pred golom rivala i ovaj bod je za nas odličan", istakao je menadžer Sautemptona Klod Puel.

Rezultati

Čelsi - Mančester junajted 4:0

Pedro 1, Kejhil 21, Azar 62, kante 70.

Mančester siti - Sautempton 1:1

(Iheanačo 55 - Redmond 27)

Subota

Liverpul - VBA 2:1

Arsenal - Midlzbro 0:0

Hal - Stouk 0:2

Lester - Kristal Palas 3:1

Svonsi - Votford 0:0

Vest Hem - Sanderlend 1:0

Bornmut - Totenhem 0:0

Barnli - Everton 2:1.

Tabela

Bonus video: