Arsenal i Liverpul dijele prvo mjesto, Lester pobijedio

"Tobdžije" prekinule seriju od pet pobjeda
84 pregleda 1 komentar(a)
Arsenal - Midlzbro, Foto: Reuters
Arsenal - Midlzbro, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2016. 18:33h

Tri dana nakon što je do vrha napunio mrežu Ludogoreca u Ligi šampiona, Arsenal je razočarao i osvojio samo bod u prvenstvu - "tobdžije" je zaustavio Midlzbro koji je uz malo sreće mogao i da pobijedi na "Emirejtsu".

Na kraju golova nije bilo, pa je Arsenal prekinuo seriju od šest trijumfa u Premijer ligi.

Bod kao bod nije dobar za Arsenal, niti način na koji je do njega došao (spasao ga je u nekoliko navratan Petr Čeh), ali je činjenica da je i sa ovim remijem tim Arsena Vengera lider, istina uz meč manje od Mančester sitija, koji sjutra dočekuje Sautempton.

Arsenal, ipak, nije sam na vrhu, jer je pobijedio Liverpul. "Redsi" su na "Enfildu" savladali VBA (2:1), a tvorci trijumfa su bili Sadio Mane i Kutinjo, koji su tresli mrežu gostiju u prvom poluvremenu.

Ливерпуль 2:1 Вест Бромвич (Обзор матча 22 октября 2016 г., Чемпионат Англии 9 Тур) от ФУТБОЛ / ОБЗОРЫ И ТРАНСЛЯЦИИ на Rutube.

"Kontrolisali smo posjed lopte, ali smo imali problema da dođemo do gola protivnika, koji nas je zaustavljao na 30 metara. Morali smo da budemo pametniji, ali i protivnik je bio organizovan i veoma opasan. Midlzbro je stvorio nekoliko šansi, zato je ovaj remi rezultat koji moramo da prihvatimo. Nismo bili na svom nivou, ali prvenstvo je dugačko, ovakvih mečeva će biti mnogo", rekao je Čeh.

Izdanjem svog tima je bio zadovoljan menadžer Midlzbroa Aitor Karanka.

"Činjenica da je Čeh igrač utakmice govori kako smo igrali i ponosan sam. Falio nam je samo gol pa da sve bude idealno", rekao je španski trener.

Lester je konačno slavio u prvenstvu i podsjetio da i bez Džejmija Vardija ima napadački potencijal - po gol su postigli Slimani i Okazaki, a prvi pogodak u dresu šampiona Engleske postigao je Fuhs za 3:0...

Лестер - Кристал Пэлас 3:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 9 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Dugo sam čekao na ovaj gol, ali važno da je stigao. Bitan je trijumf, ali mi je krivo što na kraju nismo sačuvali mrežu", istakao je Fuhs.

Bitnu pobjedu za bijeg iz donjeg dijela tabele upisao je Vest Hem, koji je u Londonu savladao Sanderlend pogotkom Rida u 95. minutu nakon asistencije Dimitrija Pajea.

Вест Хэм - Сандерленд 1:0. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 9 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Sve bolje igra i Stouk - Potersi su golovima Džerdana Šaćirija pobijedili na gostovanju Halu (2:0).

Ranije danas, Totenhem je odigrao bez golova protiv Bornmuta u gostima.

Novost je da je vezista Bornmuta Džek Vilšir prvi put nakon više od dvije godine odigrao 90 minuta.

Rezultati

Liverpul - VBA 2:1

Mane 20, Kutinjo 35 - Mekoli 81.

Arsenal - Midlzbro 0:0

Barnli - Everton 2:1

Vouks 39, Artfild 90+2 - Bolasi 58.

Hal - Stouk 0:2

Šaćiri 26, 50.

Lester - Kristal Palas 3:1

Musa 42, Okazaki 63, Fuhs 80 - Kabaj 85.

Svonsi - Votford 0:0

Vest Hem - Sanderlend 1:0

Rid 90+5.

Bornmut - Totenhem 0:0

Nedjelja

Mančester siti - Sautempton

Čelsi - Mančester junajted

Bonus video: