Budućnost kreće ka jesenjoj tituli, Mladost želi da se vrati pobjedama

Budućnost protiv Grblja, Mladost sa Bokeljom, Sutjeska gost Jedinstvu, a Rudar Petrovcu, u 11. kolu Telekom 1. CFL
0 komentar(a)
Dečić - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Dečić - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.10.2016. 07:28h

Budućnost se prošle subote učvrstila na vrhu, povećavši prednost u odnosu na drugoplasiranu Mladost na pet bodova, a do kraja prvog dijela prvenstva pokušaće da iskoristi nešto povoljniji raspored i osvoji jesenju titulu, prvu od 2011. godine.

Ekipa Miodraga Vukotića danas u posljednjem kolu prvog od tri kruga prvenstva, dočekuje Grbalj.

"Pet bodova je lijepa prednost, ali ne smije da nas zavara. Čvrsto smo na zemlji, idemo utakmicu po utakmicu. Želimo da do polusezone zadržimo, možda i da povećamo prednost", kaže Vukotić.

Nakon mini-serije od dva meča bez pobjede (remi sa Sutjeskom, pa poraz od Rudara), Budućnost se prošlog vikenda u Tuzima vratila pobjedama, a protiv Grblja će pokušati da otvori novu seriju...

"Dolazi nam ekipa koja zna da igra fudbal. Biće to duel dva tima koja igraju napadački, vjerujem da će biti dobar meč i da će presuditi naš kvalitet", ističe trener Budućnosti.

Grbalj je pet puta zaredom izgubio od Budućnosti, računajući i Kup mečeve. Ekipa Miljana Radovića, međutim, u dobrom raspoloženju dolazi u glavni grad, jer je dobila tri od posljednjih pet utakmica i pobjegla iz donjeg dijela tabele.

"Igramo otvoreno i napadački u svakoj utakmici i nećemo odustajati od našeg stila. Nekada nam protivnik dozvoli da to materijalizujemo, nekada ne. U svakom slučaju, gostujemo odličnoj ekipi, koja igra napadački, baš kao i mi, zato očekujem da će se igrati prava utakmica", kaže Radović.

Mladost nije pobijedila, nije ni postigla gol na posljednja dva meča (remi na Cetinju, poraz u Grblju). Danas kod kuće protiv Bokelja pokušaće da se vrati i golovima i pobjedama.

- Nismo u krizi, vjerujem da ćemo to pokazati već na ovom meču. Naše ambicije su i dalje velike", kaže Mirko Raičević, kapiten Mladosti, koji se vraća u tim nakon lakše povrede.

Sutjeska dijeli četvrto mjesto sa Zetom, a veliki je favorit na gostovanju Jedinstvu, bez obzira što će Bjelopoljci prvi put od početka sezone biti domaćini u svom gradu.

"Sve osim pobjede bilo bi katastrofa za nas, uz sve poštovanje za Jedinstvo. Slijedi nam nešto teži raspored, pet gostovanja na sedam mečeva, zato su nam potrebni bodovi", ističe kapiten Nikšićana Jovan Nikolić.

Zeta ne zna za poraz već tri meča, od 18. oktobra kada je u posljednjim sekundama izgubila od Budućnosti. Ekipa Dejana Vukićevića gostuje Lovćenu, timu koji nije primio gol na posljednja dva meča, ali je i dalje na samo jednoj pobjedi.

"Neće nas zavarati nešto slabiji rezultati Lovćena. Ipak, naš cilj je pobjeda", ističe bek Zete Bojan Aligrudić.

Petrovac i Rudar igraće sat i po nakon ostalih - duel pod Malim brdom počinje u 15 sati, uz TV prenos.

"Mislim da je došlo vrijeme da obradujemo naše navijače, ali daleko od toga da nas čeka lak posao", kaže trener Petrovca Aleksandar Nedović, čija ekipa još nema pobjedu na domaćem terenu.

Pošto Pljevljaci od početka prvenstva konstantno iznenađuju svoje navijače (više neprijatno nego prijatno), nezahvalna je i svaka prognoza uoči duela pod Malim brdom.

"Mislim da napredujemo što je, uprkos remiju, pokazala i utakmica sa Iskrom prošle subote. Ako nešto slično ponovimo i protiv Petrovca, budemo makar malo konkretniji u ofanzivi, nema razloga da ne vjerujemo u povoljan ishod", optimista je trener Rudara Mirko Marić.

Parovi 11. kola

BUDUĆNOST - GRBALJ (13.30 h) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ISKRA - DEČIĆ (13.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

PETROVAC - RUDAR (15, TV prenos) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

JEDINSTVO - SUTJESKA (13.30) Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

LOVĆEN - ZETA (13.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MLADOST - BOKELJ (13.30) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: