Alegri oprezan pred derbi sa Milanom

0 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2016. 13:18h

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećem derbiju sa Milanom u italijanskom prvenstvu.

Juventus je prvi na tabeli sa pet bodova prednosti nad Romom i Milanom. Crno-bijeli su jedini poraz u prvenstvu pretrpjeli prošlog mjeseca u derbiju protiv Intera.

Šampion Italije vezao je četiri pobjede, a Milan pet utakmica bez poraza i popeo se na treće mjesto na tabeli sa istim brojem bodova kao Roma.

"Moram da čestitam Milanu pošto imaju dobre rezultate u prvenstvu. Imaju nekoliko mladih igrača koji će biti budućnost italijanske reprezentacije. Utakmice Milana i Juventusa su uvijek tijesne. Protiv Intera smo bili favoriti i dobili smo dobar udarac", rekao je Alegri, preneo je Omnisport.

Utakmica Milana i Juventusa igra se u subotu od 20.45 na "San Siru".

"Moramo da budemo oprezni, Suso i Mbaje Nijang imaju dobru tehniku, Karlos Baka je dobar napadač, a Đakomo Bonaventura je kreator igre. Poštujemo Milan. Oni imaju mlad tim, jaki su. Zaslužili su drugo mjesto na tabeli, ali sezona je duga", rekao je Alegri, koji je 2011. godine osvojio posljednju titulu Milana.

Trener crno-bijelih dodao je da se nada da će Mario Mandžukić biti spreman, pošto je zbog povrede primicača propustio duel sa Lionom u Ligi šampiona. Utakmicu na San Siru propustiće Đorjdo Kjelini i Marko Pjaca zbog povreda.

Alegri će najvjerovatnije ostaviti na klupi Huana Kuadrada, uprkos tome što je postigao pobjedonosni gol protiv Liona.

"Brojke vam govore, on je bio ključan igrač. Zaslužuje da bude starter, ali potrebno mi je da igrači kao što je on ostvare uticaj kada ulaze sa klupe", rekao je Alegri.

Bonus video: