Bufon: Dolazak Kineza u Inter i Milan je poraz za sve nas

"To je poraz italijanskog fudbala, zemlje, tradicije i svega ostalog. Imamo ono što smo zaslužili, nestabilni smo, bez ojsećaja pripadnosti, a istorija mnogo govori", rekao je Bufon za Korijere dela Sera.
2 komentar(a)
Đanluiđi Bufon, Foto: Reuters
Đanluiđi Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2016. 12:18h

Kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je da je protiv velikog priliva novca sa Dalekog Istoka i poručio da je dolazak novih kineskih vlasnika u Inter i Milan loš za italijanski fudbal.

Kompanija Suning ljetos je preuzela 70 odsto dionica Intera, dok je jedan kineski konzorcijum u avgustu potpisao preliminarni sporazum sa prvim čovjekom "rosonera" Silvijom Berluskonijem oko kupovine kluba.

"To je poraz italijanskog fudbala, zemlje, tradicije i svega ostalog. Imamo ono što smo zaslužili, nestabilni smo, bez ojsećaja pripadnosti, a istorija mnogo govori. Govorim o italijanskom indentitetu, poslije tri decenije nalazimo se u teškom trenutku i ne možemo da prihvatimo da je reprezentacija 10. na svijetu posljednjih 10 godina", rekao je Bufon za Korijere dela Sera.

Velikani sa San Sira posljednjih godina su u konstantnom padu, finansijski više ne mogu da pariraju klubovima iz Premijer lige, pa ni Juventusu, zbog čega su se okrenuli svježem kineskom kapitalu.

To se sve poklopilo sa idejom predsjednika Kine Ksi Đinpinga jer želi prisustvo svoje zemlje u globalnom sportu, pa su pojedine kompanije već krenule u kupovinu fudbalskih klubova poput Intera, Milana, Vest Bromvič Albiona, Hala...

Bonus video: