Stefan Savić u timu kola LŠ

Atletiko Madrid još nije primio gol u Ligi šampiona ove sezone, a u Primeri samo tri
0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Ažurirano: 21.10.2016. 07:15h

Španski mediji uvrstili su crnogorskog reprezentativca Stefana Savića u idealni tim drugog kola Lige šampiona.

Defanzivac Atletika odigrao je protiv Rostova na Donu svoju uobičajenu utakmicu - sigurno, staloženo i bez greške, a njegov tim ponovo nije primio gol. „Kolćonerosi” su jedna od samo tri ekipe - uz Juventus i Sevilju - koje u prva tri kola Lige šampiona još ne znaju kako je primiti gol.

Ekipa Dijega Simeonea je, međutim, rekorder na evropskom nivou, sa samo tri primljena gola u dosadašnjih osam kola Primere.

U najjačih pet evropskih liga, blizu Atletikovom učinku su još samo Viljareal, Totenhem, Bajern i Keln, koji su primili po četiri gola.

Savić je, naravno, jedan od najzaslužnijih za ovako moćan izgled Atletikove defanzivne linije, koja je kapitulirala samo u prvom kolu protiv Alaveša, protiv Barselone na „Nou kampu”, te u subotu na „Visente Kalderonu” protiv Granade, u pobjedi od 7:1.

Osim Savića, u idealnom timu 2. kola po izboru španskih medija su golman Juventusa Đanluiđi Bufon (briljirao u pobjedi nad Lionom), bek Porta Miguel Lajun, koji je pogodio protiv Briža, zatim Samuel Umtiti iz Barselone i David Alaba iz Bajerna.

U veznom redu su Adrien Rabio iz Pari Sen Žermena, Samir Nasri iz Sevilje i Mesut Ozil, trostruki strijelac za Arsenal protiv Ludogoreca, dok napad čine Leo Mesi (het-trik protiv Sitija), Vinsent Abubakar iz Bešiktaša (dva gola Napoliju), te Rijad Marez, koji je donio Lesteru pobjedu protiv Kopenhagena.

Bonus video: