Zenit u Irskoj, Đorđević u stroju

Avion sa fudbalerima i stručnim štabom Fenerbahčea prinudno je sletio u Budimpeštu, nakon što je na prednje staklo na kokpitu naletjela ptica! Turska ekipa drugim avionom je bezbjedno stigla u Mančester
0 komentar(a)
luka đorđević, Foto: Zenit
luka đorđević, Foto: Zenit
Ažurirano: 20.10.2016. 08:19h

Crnogorski napadač Luka Đorđević oporavio se od povrede koja ga je odvojila od reprezentativnih obaveza i ponovo konkuriše za najbolji sastav Zenita. Đorđević je sa ekipom juče doputovao u Dablin, na duel sa Dandalkom u 3. kolu Lige Evrope.

Šansu će najverovatnije čekati sa klupe, kao u prvom kolu protiv Makabija u Tel Avivu, kada je postigao odlučujući gol, kao i u drugom kolu protiv AZ Alkmara, kada se povrijedio neposredno nakon što je ušao u igru.

Povreda ga je 15 dana odvojila od terena, a propustio je reprezentativne utakmice sa Kazahstanom i Danskom, u kojima je nakon sjajnih partija na početku sezone konkurisao čak i za prvu postavu. Ekipa Mirćee Lućeskua je, inače, sigurna na vrhu grupe D, a eventualnim trijumfom u Irskoj praktično bi osigurala plasman u nokaut fazu.

Drugačije je sa Bragom, Nikole Vukčevića i Marka Bakića, koja na gostovanju Konijasporu u Turskoj juri pobjedu za povratak u trku za plasman u 1/16 finala. Portugalski tim, koji je prošle sezone dogurao do četvrtfinala Lige Evrope, ima samo bod nakon dva kola, zarađen kod kuće protiv Genta (uz poraz od Šahtjora na strani).

Za prolaz dalje bori se i četvrti crnogorski internacionalac u drugom po jačini evropskom takmičenju - Ivan Kecojević sa Cirihom igra protiv Steaue u Bukureštu možda i ključni duel za prolaz. Cirih ima tri boda, a Steaua samo jedan.

Veliku neprijatnost doživjeli su fudbaleri Fenerbahčea pred večerašnji duel sa Mančester junajtedom na „Old trafordu”, u derbiju kompletnog programa 2. kola Lige Evrope. Avion sa fudbalerima i stručnim štabom turskog tima prinudno je sletio u Budimpeštu, nakon što je na prednje staklo na kokpitu naletjela ptica! Pilot je bezbjedno spustio avion, uprkos naprsnuću na staklu.

„Nije se dogodilo ništa alarmantno”, saopštili su iz Fenerbahčea.

„Želimo vam bezbjedan ostatak leta. Vidimo se uskoro”, odgovorili su u iz Mančester junajteda. Drugi avion bezbjedno je potom dovezao ekipu u Englesku.

Grupa A: Fejenord - Zorja, Mančester junajted - Fenerbahče. Grupa B: Olimpijakos - Astana, Jang bojs - APOEL. Grupa C: Majnc - Anderleht, Setnt Etjen - Gabala. Grupa D: AZ Alkmar - Makabi Tel Aviv, Dandalk - Zenit. Grupa E: Roma - Austrija Beč, Viktorija Plzenj - Astra Đurđu. Grupa F: Genk - Atletik Bilbao, Rapid Beč - Sasuolo. Grupa G: Selta - Ajaks, Standar Lijež - Panatinaikos. Grupa H: Konijaspor - Braga, Šahtjor - Gent. Grupa I: Krasnodar - Šalke, Salcburg - Nica. Grupa J: Karabag - PAOK, Slovan - Fiorentina. Grupa K: Hapoel Ber Ševa - Sparta Prag, Inter - Sautempton. Grupa L: Osmanlispor - Viljareal, Steaua - Cirih.

Bonus video: