"Hrabre sokole" u Jermeniji čeka Petrosjan

1 komentar(a)
Artur Petrosjan, Foto: FSJ
Artur Petrosjan, Foto: FSJ
Ažurirano: 20.10.2016. 07:44h

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Jermenije, Artur Petrosjan, predvodiće sa klupe selekciju svoje zemlje protiv reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Fudbalski savez Jermenije i Petrosjan će ugovor potpisati 1. novembra ove godine, 11 dana pred duel naše sa selekcijom Jermenije u Jerevanu. Trener druge ekipe Ciriha, 44-godišnji Petrosjan je poslije Henrika Mhitarjana drugi strijelac u istoriji selekcije Jermenije.

Petrosjan će na klupu Jemenije sjesti umjesto Varužana Sukiasjana, sa kojim je selekcija Jermenije doživjela sva tri poraza u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Jermenija je poražena od Danske (1:0), Rumunije (5:0), a u posljednjoj utakmici u Poljskoj u petom minutu nadoknade im je presudio Robert Levandovski (2:1).

U istoj grupi E, Crna Gora je lider sa dvije pobjede i remijem u Rumuniji. Crna Gora je nadigrala Kazahstan pod Goricom (5:0), a u posljednoj utakmici na "Parkenu" su "hrabri sokoli" dobili i Dansku.

Utakmica Jermenija - Crna Gora igra se 11. novembra na republičkom stadionu "Vazgen Sargsjan" u Jerevanu. Početak je zakazan za 21 čas po lokalnom vremenu, odnosno 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: