Juve u Lionu, "lisice" ciljaju osminu finala

"Ne dijelimo rivale, svakom meču pristupamo jednako ozbiljno. Želim da naš pristup protiv Legije bude kao u subotu u duelu sa Betisom", poručio je trener Reala Zinedin Zidan pred meč sa Poljacima
50 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2016. 12:59h

Borusija iz Dortmunda je u prva dva kola Lige šampiona poslala snažnu poruku Real Madridu da mu neće tek tako prepustiti prvo mjesto, a sada će u paklu Lisabona pokušati da napravi i iskorak - „milioneri” u jednom od zanimljivijih mečeva večerašnjeg programa gostuju Sportingu.

Šest golova Legiji, pa zasluženi remi sa „merengesima” su učinili da Borusija postane jedan od hitova, ali trener Tomas Tuhel spušta euforiju, jer u Evropi jednostavno nema lake utakmice.

"Mi se i dalje dokazujemo, iako nas svrstavaju među najbolje ekipe. Ne zanosimo se, mlad smo tim, koji tek treba da nauči da se nosi sa pritiskom, kako u Bundesligi, tako i u Ligi šampiona", rekao je Tuhel.

Biće ovo prvi međusobni meč Sportinga i Borusije.

"Naš cilj? Pobjeda, iako poštujemo istoriju koju ima Sporting", jasan je bivši trener Majnca.

Borusija baš kao i Real ima četiri boda u grupi, a prvak Evrope naizgled večeras ima „zicer” - rival mu je Legija, koja je u prva dva kola primila osam golova, a nije dala nijedan.

"Ne dijelimo rivale, svakom meču pristupamo jednako ozbiljno. Želim da naš pristup protiv Legije bude kao u subotu u duelu sa Betisom", poručio je Zinedin Zidan čiji je tim u Sevilji prekinuo seriju od četiri remija.

Lester želi da završi posao

Lester nije pobijedio već tri kola u Premijer ligi, razbijen je od Čelsija i Mančester junajteda, ali u Ligi šampiona je situacija pozitivna. I ne samo to - ako „lisice” savladaju Kopenhagen kod kuće praktično će sa devet bodova iz tri kola otvoriti vrata osmine finala.

"Nije nelogično sve ovo što nam se dešava, jer ekipa prvi put igra u Ligi šampiona i nije navikla na drugačiji ritam utakmica. Moji igrači su ljudi, nisu mašine. Ipak, mi želimo da dođemo do nokaut faze, naredna dva meča sa Kopenhagenom su veoma bitna i zato sam odmorio neke igrače u subotu protiv Čelsija", rekao je menadžer šampiona Engleske Klaudio Ranijeri.

Italijan je odmorio Rijada Mareza, a Alžirac će sada napasti Dance.

"Kopenhagen je organizovan, na terenu djeluje poput vojske i neće biti jednostavno. Treba nam jedna od boljih partija u sezoni ako želimo da ih savladamo", ističe Ranijeri.

Kopenhagen je počistio Briž kod kuće, ima i remi protiv Porta u gostima, pa gostovanje na Ostrvu vidi kao šansu da preuzme primat u grupi.

"Tabela u ovom trenutku izgleda veoma dobro za nas, ali je varljiva. Naš cilj je da budemo među tri najbolja, da ostanemo u Evropi i do proljeća - kaže trener danske ekipe Stale Solbaken.

Juve oslabljen u Lionu

Mario Mandžukić, Đorđo Kjelini, Klaudio Markizio..., nedostajaće Juventusu na gostovanju Lionu. Juve je poslije remija sa Seviljom u Torinu lako savladao Dinamo u Zagrebu, a večerašnjom pobjedom bio napravio veliki korak ka nokaut fazi.

"Nismo kompletni, ali imamo igrače koji mogu da naprave razliku", rekao je Masimilijano Alegri.

Čovjeka koji može da napravi razliku, međutim, ima i Lion - Aleksandr Lakazet se oporavio od povrede i trebalo bi da zaigra od prvog minuta.

"Ne ide nam u prvenstvu, ali bi trijumf nad Juventusom mogao da nam ubrizga samopozdanje", ističe trener Liona Bruno Ženesio.

U istoj grupi, Sevilja je favorit u Zagrebu protiv Dinama.

Zanimljivo će biti u grupi E - Totenhem gostuje Bajeru, dok CSKA u Moskvi igra protiv Monaka.

"Sviđa mi se način na koji igra Bajer, ali mi bismo na ovom gostovanju mogli da napravimo možda i ključni korak ka plasmanu", poručuje menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

UTORAK

GRUPA E

CSKA - MONAKO

BAJER - TOTENHEM

GRUPA F

SPORTING - BORUSIJA D.

REAL M. - LEGIJA

GRUPA G

LESTER - KOPENHAGEN

BRIŽ - PORTO

GRUPA H

LION - JUVENTUS

DINAMO Z. - SEVILJA

SRIJEDA

GRUPA A

ARSENAL - LUDOGOREC

PSŽ - BAZEL

GRUPA B

NAPOLI - BEŠIKTAŠ

DINAMO K. - BENFIKA

GRUPA C

BARSELONA - MANČESTER SITI

SELTIK - BORUSIJA M.

GRUPA D

ROSTOV - ATLETIKO M.

BAJERN - PSV

Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Bonus video: