Tumbaković za "Danas": Savićević mi se ne miješa u posao

"Nas dvojica smo te stvari razgraničili još kada smo razgovarali o mom dolasku", rekao je Tumbaković
12 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Beta-AP
Tumbaković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.10.2016. 19:14h

Selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković dao je intervju za beogradski list "Danas" u kojem je pričao o šansama naše ekipe u kvalifikacijama za Mundijal, ali i o tome da li sam odlučuje u odabiru tima.

Tačnije, da li mu se predsjednik FSCG Dejan Savićević miješa u posao...

"Fudbalski savez Crne Gore je možda i najorganizovaniji u okruženju. Tačno se zna ko šta radi i za šta odgovora, pošto je napravljena precizna i striktna podjela zaduženja. Tako je i sa Savićevićem. Zna se šta je bio nekada i šta je sada. Nas dvojica smo te stvari razgraničili još kada smo razgovarali o mom dolasku", rekao je Tumbaković.

Tumba je izrazio želju da se Crna Gora i Srbija plasiraju na Mundijal i da se sastanu u Rusiji.

"Uvijek sam volio vječite derbije, a ovaj bi bio poseban. Siguran sam da će Srbija otići u Rusiju, možda čak i prva od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, a bilo bi super da joj se pridružimo i mi iz Crne Gore. Trudimo se svim silama", dodao je Tumbaković.

Postoji li euforija u Crnoj Gori nakon odličnog starta? Tumbaković je odgovorio kao iz topa:

"Ne plašim se euforije koja je zavladala u crnogorskoj javnosti i medijima. Niti bilo kog rivala u grupi. Nikoga i ničega. Najbitnije mi je da je svlačionica ostala mirna. Još poslije remija u Rumuniji dogovorili smo se da slavlja ne traju više od jednog dana, jer i pored odličnog starta nismo još ništa završili u kvalifikacijama. Za sada svi poštuju datu riječ", poručio je Tumbaković.

Predvodnici reprezentacije su...

"Stevan Jovetić i Stefan Savić. Svi sve znaju o vrhunskim fudbalskim kvalitetima Jovetića, a onima što ga gledaju u reprezentaciji poznata je i Stevanova strast sa kojom igra za voju zemlju. Njegovo umijeće i motivisanost su naš glavni timski pokretač. U tome ima veliku podršku sjajnog Savića. Ostali ih prate. Ali, najveći adut ovog tima je zajedništvo. Sve rade kao grupa. I to im se polako, ali sigurno vraća", zaključio je Tumbaković.

Bonus video: