Ikardi ostaje kapiten Intera!

"Bio kapiten ili ne, to je odgovornost kluba. Ali, Ikardi je za nas mrtav. I biće tako sve dok knjigu ne povuče iz prodaje", rekao je u telefonskom razgovoru za Sport Italiju vođa navijača Franko Karavita
84 pregleda 1 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2016. 15:28h

Mauro Ikardi ostaje kapiten Intera, tvrde italijanski mediji blisku klubu iz Milana.

Argentinac je u autobiografskoj knjizi koja je nedavno izašla kritikovao navijače Intera, a sve je kulminiralo tokom jučerašnjeg meča protiv Kaljarija kada je Kurva Nord, tribina na kojoj se nalaze ultrasi, isprozivala fudbalera i otvoreno mu objavila rat.

Čak je sinoć skoro došlo i do fizičkog obračuna, a Ikardijevu kuću u blizini "Meace" čuvalo je obezbjeđenje.

Italijanski mediji danas prenose da je prijepodne došlo do sastanka čelnika kluba i fudbalera koji je trajao tačno 70 minuta, kao i da je odlučeno da Ikardi bude kažnjen (pretpostavlja se novčano), ali i da mu se sa ruke ne skida kapitenska traka.

Inter je potom izdao saopštenje koje je potpisao sam Ikardi.

"Sve se desilo zbog jedne stranice u knjizi koja je možda i napisana instinktivno. Žao mi je što je došlo do ovakve situacije, što je veliki broj ljudi uvijeđen i učiniću sve da se situacija vrati u normalu ako je to moguće. Izvinjavam se i sporna stranica iz knjige će biti uklonjena kako se niko ne bi osjetio uvrijeđenim ili izdatim. Prihvatiću svaku odluku kluba, jer niko i ništa nije iznad Intera. U budućnosti ću morati da budem oprezniji, moja uloga u timu to zahtijeva", poručio je Ikardi.

Oglasili su se i navijači, istina prije kluba i Ikardija.

"Bio kapiten ili ne, to je odgovornost kluba. Ali, Ikardi je za nas mrtav. I biće tako sve dok ne promijeni neke stvari u knjizi", rekao je u telefonskom razgovoru za Sport Italiju vođa navijača Franko Karavita i dodao:

"Imam 40 godina, nagledao sam se i igrača i čelnika Intera. Svi su oni prošli. Ja sam tu jer volim Inter, a oni ga koriste", poručio je Karavita.

Navijači su sinoć napisali novu poruku Ikardiju kao odgovor na dio knjige u kojoj je pomenuo da "iza njega stoji 100 Argentinaca".

"Naša poruka je bila jasna, ali nije prijetnja. Kada tih 100 Argentinaca dođe, samo neka nam kažu gdje da ih čekamo", istakao je Karavita.

Kakva je atmosfera trenutno u Interu najbolje svjedoči izjava Masima Moratija, bivšeg vlasnika i čovjeka koji bi mogao da pomiri zaraćene strane s obzirom na to da je uvijek bio autoritet u i oko kluba.

"Ovo je veliki haos i ne želim da budem dio svega", istakao je Morati i odbio da komentariše slučaj.

Bonus video: