Čelsiju 75 miliona dolara po sezoni od Najkija

0 komentar(a)
Čelsi Najki, Foto: Čelsi
Čelsi Najki, Foto: Čelsi
Ažurirano: 13.10.2016. 17:12h

Kompanija Najki i fudbalski klub Čelsi potpisali su sponzorski ugovor, što je "najveći komercijalni ugovor" u istoriji tog londonskog kluba, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno na sajtu Čelsija, Najki će od sljedeće sezone snabdjevati klub sportskom opremom, proizvodiće dresove za prvi tim, žensku ekipu i mladi tim Čelsija.

Čelsi nije naveo detalje, već samo da se radi o "najvećem komercijalnom ugovoru" u klupskoj istoriji. Britanski mediji spekulišu da je ugovor vrijedan oko 75 miliona evra po sezoni.

Čelsi je prošle godine otkupio ugovor od Adidasa, koji ga je od 2013. godine snabdjevao opremom. Londonski klub je 2013. godine potpisao desetogodišnji ugovor sa Adidasom.

"Ovo je neverovatno uzbudljiv i važan posao za klub. Kao i Čelsi, Najki je poznat širom svijeta po svojoj izvrsnosti i inovacijama i radujemo se saradnji. Sigurni smo da će to biti uspješno partnerstvo. Vjerujemo da će Najki biti u mogućnosti da podrži naš rast na novim tržištima, kao i da će nam pomoći da održimo naše mjesto među elitnim svjetskim fudbalskim klubovima", rekla je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Bonus video: