Rekapitulacija Danske: Ponekad je važno i izboriti se za pobjedu

"U drugom poluvremenu, pošteno rečeno, nismo igrali, ali smo se izborili. I to je, međutim, veoma važan dio igre - izboriti se za nešto", kazao je Ljubiša Tumbaković
1 komentar(a)
Crna Gora, slavlje, Foto: Beta-AP
Crna Gora, slavlje, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.10.2016. 16:26h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora je protiv Danske odigrala sličan meč kao u duelu sa Rumunijom na startu kvalifikacija.

Razlika je, naravno, u onome što je najvažnije - rezultatu, ali ponovo je u prvom poluvremenu protivnik bio limitiran u ofanzivnim akcijama, a u drugih 45 minuta bila sabijena na svojoj polovini, sa rijetkim izletima i teško iznoseći loptu ka golu protivnika.

„U prvom poluvremenu igrali smo vrlo korektno sa svakog aspekta. U drugom poluvremenu, pošteno rečeno, nismo igrali, ali smo se izborili. I to je, međutim, veoma važan dio igre - izboriti se za nešto. Svaka čast momcima, znali su šta žele i dali su sve do to i ostvare“, kazao je selektor Tumbaković.

Jedan Jovetićev dodir klase i Bećirajev golgeterski instikt i hitra realizacija bili su dovoljni da se probije odbrana Danske...

„Bilo je teško. Danci su odlični tehničari, morali smo da napravimo dva bloka pred našim golom, jer su imali dosta igrača u sredini, te dvojicu opasnih bočnih fudbalera. Znali smo, međutim, da ćemo dobiti prostor u napadu, da ćemo stvoriti šansu i presrećan sam što sam je iskoristio. Stevan mi je sjajno proturio loptu, reagovao sam odmah, da sam bio djelić sekunde sporiji danski igrač bi ušao u blok", kaže Fatos Bećiraj, koji je kvalifikacije otvorio sa dva pogotka.

„Znali smo da će imati loptu u posjedu, znali smo da su jaki tehničari. Bili smo spremni na to šta nas čeka, tražili smo šansu iz kontri, dočekali je i zasluženo slavili“, rekao je Jovetić.

Bilo je i očekivano da će Danska u drugom poluvremenu kod negativnog rezultata napraviti pritisak...

„Bilo je veoma naporno psihički izdržati nalete Danske, ali uspjeli smo da ostanemo stabilni i mirni“, kazao je Stefan Savić, komandant odbrane.

„Mislim da smo odlično zatvorili prilaze golu i da nas nisu ugrožavali iz akcija, već dugim loptama i iz gužve. Bili su bolji u nastavku, ali smo i mi bili organizovani, nismo im dozvolili da nas probiju igrom. I to je znak da stasavamo u ozbiljnu ekipu“, naglasio je Nikola Vukčević.

Bonus video: