Danska u šoku: Ponižavajuće je izgubiti od 105. na svijetu

Poraz od Crne Gore razbio je i ekipu, pa je napadač Viktor Fišer u kamere nacionalne televizije nazvao reprezentaciju „grupom divljaka“.
22 komentar(a)
Danska - Crna Gora, Foto: Www.bt.dk
Danska - Crna Gora, Foto: Www.bt.dk
Ažurirano: 12.10.2016. 13:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora je potpuno razbila dansku fudbalsku koncepciju i novi projekat, koji je počeo Norvežanin Age Harejde.

„Fijasko“, naslov je u tiražnom „Ekstrabladetu“, dan nakon utakmice.

„Fudbalski savez Danske ima slogan - 'biti dio nečega veliko'. Sada bi trebalo da ga promijeni u 'dio ničega'. Sramotno je i ponižavajuće izgubiti od selekcije koja je 105. na svijetu, a pričati o odlasku na Svjetsko prvenstvo“, piše list.

Poraz od Crne Gore razbio je i ekipu, pa je napadač Viktor Fišer u kamere nacionalne televizije nazvao reprezentaciju „grupom divljaka“.

„Samo kapiten Kjer i golman Šmajhel su ozbiljni igrači, lideri“, rekao je Fišer.

„To je njegovo mišljenje, ali nije lijepo što se tako izrazio“, odgovorio je kapiten Simon Kjer.

Danci su svjesni da je Rusija sada veoma daleko.

„Ako pobijedimo sve utakmice do kraja plasiraćemo se na Svjetsko prvenstvo, ali prvo moramo da se pogledamo u oči i da vidimo šta je pošlo po zlu. Odmah nakon utakmice smo razgovarali, zajednički moramo da izađemo iz ove situacije“, kazao je Kjer.

Danska u novembru dočekuje Kazahstan...

„Teško je sada misliti o tom meču, nakon poraza koji nije smio da se dogodi. Međutim, nećemo se predati nakon tri utakmice, mada nam je pozicija veoma komplikovana“, rekao je Kristijan Eriksen.

Problem u igri Danske bila je - brzina, kazao je as Totenhema.

„Bili smo previše spori u prvom poluvremenu, lako su nas zatvarali. U drugom smo napravili pritisak, a teško da mogu da objasnim zašto iz takvog pritiska nismo dali gol“, rekao je Eriksen.

Bonus video: