Bredli: Klinsman se nudio još do sam ja bio na klupi

"Mogao sam da postanem selektor SAD i 2006, pa onda i 2010, ali nisam. Sve se poklopilo 2011. godine i preuzeo sam Amerikance. Tako da se nisam nudio nikom ni na koji način", odgovorio je Klinsman
0 komentar(a)
Klinsman, Foto: Beta/AP
Klinsman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2016. 17:08h

Amerikanac Bob Bredli je prošle sedmice preuzeo Svonsi i postao prvi trener iz SAD koji će raditi u Premijer ligi, a nedavno je zatalasao javnost kada je prozvao Jirgena Klinsmana, sadašnjeg selektora "jenkija".

Bredli je od 2006. do 2011. bio selektor, nakon čega ga je naslijedio upravo Njemac...

"Još dok je komentarisao utakmice Mundijala 2010. godine Klinsman se na neki način nudio da preuzme SAD", rekao je Bredli.

Ova izjava bivšeg trenera francuskog Avra i norveškog Stabeka je brzo došla i do Klinsmana, koji je odmah odgovorio.

"Čuo sam i zaista moram da kažem da to jednostavno nije istina. Mogao sam da postanem selektor SAD i 2006, pa onda i 2010, ali nisam. Sve se poklopilo 2011. godine i preuzeo sam Amerikance. Tako da se nisam nudio nikom ni na koji način", kazao je Klinsman u najavi prijateljskog meča SAD i Novog Zelanda.

Popularni Klinsi definitivno ne želi da se prepucava sa Bredlijem preko medija, pa mu je i poželio sreću u engleskoj Premijer ligi.

"Ovo je veliki trenutak za američki fudbal, jer je Bob prvi trener koji je otišao u Premijer ligu. On je odličan stručnjak, sjajna osoba i držim mu palčeve. Mislim da će biti uspješan", dodao je legendarni napadač "elfa".

Bredli je na klupi premijerligaša iz Velsa naslijedio Italijana Franćeska Gvidolina.

Bonus video: