Javnost je nekorektna, Katalonci poštuju Španiju

"Svako ko nije dobro upućen pomislio bi da je Pike stvarno to uradio", rekao je Ćavi
1 komentar(a)
Ćavi Ernandes, Foto: Beta/AP
Ćavi Ernandes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2016. 16:32h

Đerar Pike je ponašanjem na terenu i društvenim mrežama odavno skrenuo pažnju i makar nesvjesno pokazao da ne poštuje Španiju onoliko koliko voli svoju Kataloniju, a dešavanja u Skadru prije dva dana opet su otvorila poglavlje koje je čini se bilo zatvoreno.

Španski mediji i javnosti se opet bave Pikeom nakon što je optužen, i to bez razloga, da je odrezao rukave na dresu "crvene furije" na kojima se vjerovalo da treba da se budu boje španske zastave.

Ispostavilo se da je i madridska "Marka" napravila grešku, jer na dresovima dugih rukava ne postoji detalj na kojem se vidi zastava države, pa se tiražni medij čak i javno izvinio čitaocima...

Sve to je natjeralo i Katalonce da reaguju, a prvi koji je digao glas je Ćavi Ernandes, legenda Barselone i Španije, te dugogodišnji saigrač Pikea i u klubu i u nacionalnom timu. Ukratko, Ćavi je čovjek koji ima kredibilitet da kaže ponešto.

"Svako ko nije dobro upućen pomislio bi da je Pike stvarno to uradio", rekao je Ćavi i nastavio:

"Za sve ove godine niko na nas Katalonce nije vršio pritisak, niti nam govorio da moramo da igramo za reprezentaciju. Ko nije želio, kao jednom Oleger, njegova volja je bila ispoštovana", istakao je Ćavi.

Fudbaler koji je sa Španijom bio prvak Evrope (dva puta) i svijeta otkrio je i kako se katalonski igrači ophode prema državnom timu.

"Jasno je, tu imate dvije opcije - da igrate ili ne igrate. Mi smo prihvatili da igramo i da budemo dio tima. Kada ste tu, naravno, dokazujete poštovanje i svi ste na istom zadatku, a on je da učinite sve da Španija pobijedi", ističe Ćavi.

Potom se osvrnuo i da odluku Pikea da nakon Mundijala u Rusiji za dvije godine završi sa reprezentacijom.

"Razumijem ga, njegova reakcija je na mjestu, jer javnost nije ispala korektna prema njemu, optužila ga je bez osnova. Pretpostavljam da je zbog svega izgubio entuzijazam koji smo imali svi kada smo igrali za reprezentaciju. Jer, ponavljam, za reprezentaciju smo igrali ili igramo zato što smo to željeli, ni iz jednog drugog razloga", kazao je Ćavi, koji je u karijeri odigrao 133 meča za Španiju, kao i 11 za Kataloniju.

Bonus video: