Rumunija u Astani, Poljaci čekaju Jermeniju

"Neće ovaj meč imati neke sličnosti sa onim protiv Jermenije, ali pokušaćemo da se i sa ovog gostovanja vratimo kao pobjednici. Da li smo euforični? Predugo sam u fudbalu da bi me dvije utakmice zavarale", rekao je selektor Rumunije Krištof Daum
0 komentar(a)
Rumunija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Rumunija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2016. 18:02h

Rumuni su u blagoj euforiji nakon petarde u Jerevanu koja ih je lansirala na prvo mjesto grupe E koju dijele sa Crnom Gorom - dva tima imaju isti broj bodova (po četiri), uz identičnu gol-razliku (6:1).

Rumuniju sada čeka vjerovatno nešto teži posao nego u subotu u Jermeniji. Gostuju Kazahstanu u Astani (sjutra od 18 časova), timu koji je definitivno opasniji kao domaćin.

"Neće ovaj meč imati neke sličnosti sa onim protiv Jermenije, ali pokušaćemo da se i sa ovog gostovanja vratimo kao pobjednici. Da li smo euforični? Predugo sam u fudbalu da bi me dvije utakmice zavarale", rekao je selektor Rumunije Krištof Daum.

Njemački stručnjak je imao i prepirku sa rumunskim novinarima, jer je uhvaćen kako himnu pred meč sa Jermenijom sluša iz - tunela.

"Vidio sam sliku, kao i da se nakon toga digla prašina, ali sve je loše interpretirano. Kasnio sam iz svlačionice i nisam želio da idem ka klupi dok himna traje. Kad je počela, zastao sam iz poštovanja, a ne ostao u tunelu iz nepoštovanja", pojasnio je Daum.

Poljaci su u šoku nakon teške povrede Arkadijuša Milika, ali se očekuje da osvoje tri boda protiv Jermenije u Varšavi (20.45).

"Slavili smo u derbiju, ali ništa nismo uradili ako ne trijumfujemo i sjutra veče", jasan je Robert Levandovski, strijelac het-trika protiv Danske.

Bonus video: