REALOV ĐAK PRED NOVIM IZAZOVOM

Igor Jovićević preuzeo Celje

„Ne želim samo rezultat, da pobijedimo 1:0, već želim igru koja donosi dobre rezultate" - rekao je nekadašnji član Reala na zvaničnom predstavljanju u ulozi trenera Celja.
42 pregleda 5 komentar(a)
Igor Jovićević, Foto: NK Celje
Igor Jovićević, Foto: NK Celje
08.02.2019. 13:03h

Igor Jovićević, ambiciozni stručnjak cetinjskih porodičnih veza, pronašao je novi izazov – 43-godišnji Zagrepčanin, koga su fudbalski putevi vodili od Španije, preko Japana, Brazila, Kine do Ukrajine, novi je trener slovenačkog prvoligaša Celja.

To će biti njegov drugi angažman u struci – prethodno je sa velikim uspjehom vodio člana ukrajinske Premijer lige Karpati iz Lavova.

Klupu Celja preuzima od Roberta Pevnika, koji je sa timom proslavio pet pobjeda u posljednjih šest kola, i nakon 12 kola doveo ga do pete pozicije u šampionatu.

Otkud onda promjena? Jovićević je bio želja novih ukrajinskih investitora, koji su preuzeli klub.

„Zahvalio bih se svom prethodniku, zahvaljujući čijem radu je tim visoko na prvenstvenoj ljestvici“ - nije propustio da na predstavljanju pomene novi trener.

„Predstoji nam nova etapa. Želim da budemo dominantni na terenu, da brzo igramo i da tražimo prilike da mijenjamo rezultat u svoju korist.“

Trenerska filozofija bivšeg člana Reala bliska je poimanju fudbala u njegovom nekadašnjem klubu.

„Ne želim samo rezultat, da pobijedimo 1:0, već želim igru koja donosi dobre rezultate“.

Jovićević će kao trener Celja debitovati u nedjelju, kada „žuto-plavi“ u 13. rundi dočekuju komšiju na tabeli, šestoplasirani Kopar