Danci mijenjaju za Crnu Goru - ulaze Dilejni i Poulsen

"Imali smo posjed lopte od 59 odsto, i to je bio naš najveći kvalitet protiv Poljske. S druge strane, bili smo veoma loši u trenucima kada bismo je izgubili. Nismo se brzo organizovali, Poljaci su to iskoristili na najbolji mogući način", kazao je selektor Danske Age Harejde
1 komentar(a)
Age Harejde, Foto: Reuters
Age Harejde, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2016. 17:01h

Danska je protiv Poljske odigrala užasno prvo poluvrijeme, veoma dobro drugo, a razlika u svih 90 minuta bio je Robert Levandovski, konstatuju danski mediji u analizi meča u Varšavi.

Takvo mišljenje ima i selektor Age Harejde, koji u porazu traži i dobre stvari.

"Imali smo posjed lopte od 59 odsto, i to je bio naš najveći kvalitet protiv Poljske. S druge strane, bili smo veoma loši u trenucima kada bismo je izgubili. Nismo se brzo organizovali, Poljaci su to iskoristili na najbolji mogući način", kazao je Harejde.

Danski selektor najavio je promjene u sastavu za meč sa Crnom Gorom.

"Imamo dobre igrače, a neki od njih nisu igrali svih 90 minuta. Vidjećemo u kakvom su fizičkom stanju i koliko su spremni za dva meča u tri dana", rekao je Harejde.

Iako nije saopštio imena, mediji u Danskoj su prilično sigurni da će od prvog minuta igrati vezista Kopenhagena Tomas Dilejni i napadač Lajpciga Jusuf Poulsen, koji je postigao drugi gol protiv Poljske.

Harejde je najavio da će njegov tim ponovo igrati u formaciji 3-5-2.

"Možemo da igramo i sa četvoricom igrača u odbrani, kao što smo radili protiv Poljske u završnoj fazi utakmice. Nećemo tek tako odustati od nečega što smo uvježbavali i za šta smo se spremali, ali možemo i da se prilagođavamo", dodao je Harejde.

Iskusni vezista Vilijam Kvist kazao je da je poraz od Poljske "posljednji poziv za buđenje".

"Imamo talentovan tim, igrače koji su spremni da ulože mnogo energije i žele da ostvare dobar rezultat, ali nešto ne ide kada je najvažnije. Tako je bilo i u prošlim kvalifikacijama. Moramo da se stabilizujemo i odigramo u kontinuitetu u skladu sa kvalitetom", kazao je 31-godišnji fudbaler Kopenhagena.

Bonus video: