Levandovski riješio derbi u Varšavi, Rumunija razbila Jermene

Poljaci vodili sa 3:0, a onda spasavali trijumf... Danci sa porazom čekaju Crnu Goru
53 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2016. 20:52h

Poljska se okliznula u prvom kolu protiv Kazahstana, ali je u derbiju grupe E pokazala kakav je tim - savladala je Dansku u Varšavi sa 3:2.

Robert Levandovski u Bajernu daje golove nemilosrdno, a izuzetak nije ni kada igra za reprezentaciju - upisao je het-trik u periodu od 20. do 48. minuta i izgledalo je da je meč riješen.

Poljake je poremetio autogol Kamila Glika za 3:1, potom su Danci krenuli na sve ili ništa, preko Poulsena smanjili na 3:2 dvadesetak minuta prije kraja, ali snage za preokret nisu imali... U utorak veče u Kopenhagenu dočekuju Crnu Goru, koja leti u Skandinaviju osokoljena pobjedom 5:0 protiv Kazahstana.

A Rumunija se nakon druge utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u potpunosti izjednačila sa našom selekcijom na tabeli grupe E.

Izabranici njemačkog trenera Krištofa Dauma su slavili u Jerevanu protiv Jermenije sa 5:0, identično kao što je i naša selekcija slavila protiv Kazahstana pod Goricom.

U Jerevanu je sve bilo lako za Daumove izabranike, jer je Jermenija bila oslabljena neigranjem povrijeđenih zvijezda Henrika Mhitarjana i Jure Movsisjana. A kada je već u 3. minutu Gor Malakjan dobio crveni karton, a penal minut kasnije realizovao Bogdan Stanku, bilo je jasno da će Rumuni osvojiti tri boda.

Brojčanu prednost ionako oslabljenog rivala Rumuni su iskoristili da do poluvremena napune mrežu domaćina. Pogađali su Adrijan Popa u 10, minut kasnije Razvan Marin, Nikolae Stančiju u 29, a Aleksandru Čipčiu je u 59. minutu postavio konačan rezultat.

Rezultati grupe E

Crna Gora - Kazahstan 5:0 (Tomašević 24, Vukčević 59, Jovetić 64, Bećiraj 73, Savić 78);

Jermenija - Rumunija 0:5 (Stanku (penal) 4, Popa 10, Marin 12, Stanćiju 29, Čipčiu 60);

Poljska - Danska (Levandovski 20, 36 (penal), 48 - Glik (autogol 49, Poulsen 69).

Tabela

Bonus video: