Albion pobijedio Maltu, sigurna Njemačka

Pogađali su Danijel Staridž i Dele Ali u prvom poluvremenu za drugi trijumf Engleza nakon što su na startu srećno slavili protiv Slovačke pogotkom Adama Lalane
0 komentar(a)
Engleska fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Engleska fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2016. 20:54h

Skoro 80 hiljada gledalaca došlo je da isprati meč Engleske i Malte, "Vembli" je kao po običaju bio ispunjen, a u publici je viđeno i lice koje je malo ko očekivao - bivši trener Intera Roberto Manćini.

Dobro obaviješteni engleski i italijanski novinari su juče tokom dana objavili informaciju da će Manćini gledati meč uživo i da njegov dolazak nije slučajan - Skaj sport Italija je najavio da će Italijan preuzeti Albion nakon što je na šokantan način Sem Alaradajs bio prinuđen da podnese ostavku.

"Nemam komentar", rekao je Manćini i mahnuo novinarima.

Na terenu, pod vođstvom privremenog selektora Gareta Sautgejta, Engleska problema nije imala - slavila je sa 2:0, mogla je i ubjedljivije.

Pogađali su Danijel Staridž i Dele Ali u prvom poluvremenu za drugi trijumf Engleza nakon što su na startu srećno slavili protiv Slovačke pogotkom Adama Lalane.

Kakav je meč odigran na "Vembliju" govori i to da je apsolutni junak meča golman Malte Endrju Hog koji je zaustavljao udarce Alija, Vejna Runija, Tea Volkota i debitanta Džesija Lingarda.

Engleska je ovom pobjedom u koju niko nije sumnjao nastavila veliku seriju, jer joj je ovo 14. zaredom u kvalifikacijama. Albion nije poražen već 31 utakmicu u kvalifikacijama - slavio je u 24, uz sedam remija.

Veliko iznenađenje je priredio Azerbejdžan u grupi C. Žrtva je Norveška, u kojoj je upaljen alarm, jer je ponižena nakon startnog debakla od Njemačke (3:0).

Azerbejdžanci su trijumfovali sa 1:0, a jedini gol je postigao Maksim Medvedev u 11. minutu.

U istoj grupi, Njemačka je lako savladala Češku (3:0) golovima Tomasa Milera (dva) i Tonika Krosa.

Bonus video: