Nismo došli da šetamo, već da uzmemo bodove

1 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Kazahstana, Foto: Luka Zeković
Fudbalska reprezentacija Kazahstana, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.10.2016. 18:36h

Sedam sati trajalo je putovanje kazahstanske reprezentacije od Astane do Podgorice, četiri sata je vremenska razlika.

Umora, međutim, nema...

"Odmorni smo, puni smo snage. Nismo prešli ovako dug put da bismo šetali po terenu, već da se borimo i osvojimo bodove", rekao je Serkižan Mužikov.

Remi sa Poljskom očito je dao jaku injekciju samopouzdanja Kazahstancima, pa je jedno od pitanja na pres-konferenciji uoči meča bilo I da li Kazahstan može do Svjetskog prvenstva.

"Siguran sam da će grupa biti izjednačena i zanimljiva do kraja. U ovoj fazi svi imaju jednake šanse, a ako neko misli da možemo da se plasiramo na Svjetsko prvebstvo, samo nam daje vjetar u leđa da igramo najbolje što možemo i da probamo da to i ostvarimo", rekao je selektor Talgat Bajsufinov.

Poput Tumbakovića, i Bajsufinov ne opterećuje igrače rezultatskim pritiskom...

"Svaki meč igramo na isti način. Temeljno se pripremamo, nemamo opterećenje ishodom, ali želimo da promišljenom, strpljivom i upornom igrom dođemo do što boljeg rezultata", rekao je 48-godišnji trener.

Očekuje se da će Kazahstan pod Goricom igrati povučenije, čekajući šansu iz kontranapada...

"Dobro smo proučili tim Crne Gore, spremni smo da se odigramo dobro, a na koji način i kakvom taktikom, to će se vidjeti na utakmici. Crna Gora je tehnički i fizički jaka ekipa, kao i svi balkanski timovi. Biće nam pravo zadovoljstvo da odmjerimo snage", zaključio je Bajsufinov.

Bonus video: