Ako želimo nešto u kvalifikacijama, ovaj meč moramo da dobijemo

"Ova utakmica mora da se dobije. Ako želimo da nešto uradimo u ovim kvalifikacijama moramo da osvojimo tri boda u subotu", rekao je Božović
102 pregleda 6 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.10.2016. 16:31h

Crna Gora jednostavno mora da juri tri boda protiv Kazahstana - jasan je golman Mladen Božović.

Kako ističe golman Zete, od ovog meča mnogo toga zavisi u kvalifikacijama za Mundijal.

"Ova utakmica mora da se dobije. Ako želimo da nešto uradimo u ovim kvalifikacijama, moramo da osvojimo tri boda u subotu", rekao je Božović.

Ništa se ne mijenja ni zbog činjenice da Crna Gora ni ovog puta nije kompletna - faliće Marko Baša, te Filip Stojković i Luka Đorđević. Dobro će biti ako ostane na tome do duela sa Kazahstancima.

"Navikli smo, i prije ove utakmice nas je zadesio isti peh - imamo probleme, povrijeđena su nam tri igrača, ali mislim da imamo dovoljno dobar tim da možemo da nadoknadimo izostanke i dođemo do pobjede. Kazahstan je dobro analiziran, stručni štab je prikupio dosta informacija i nema sumnje da ćemo biti spremni za utakmicu. Pobjeda? Naravno, moramo da je jurimo", ističe Božović.

Oprez se, međutim, takođe podrazumijeva. Ekipa koja osvoji bod nakon 0:2 protiv Poljske zaslužuje poštovanje.

"Posljednji meč Kazahstanaca sa Poljskom nas poziva na oprez. Opuštanja neće biti, ne smijemo da uđemo lako u meč. Jednostavno nema lakih utakmica, nema ekipa koje mogu lako da se savladaju i moramo da budemo spremni na sve".

Najjača karika Kazahstanaca je Sergej Kižnjičenko, napadač Tobola, koji je postigao oba gola protiv Poljaka.

"Obratili smo pažnju na njega, opasan je igrač, dobar tehničar , snažnog udarca. Imaju i visoke odbrambene igrače, sigurno je da su dobra reprezentacija čim su postigli dva gola protiv Poljske. Ali, igramo kod kuće i moramo da uradimo sve da damo gol, i to što je prije moguće kako bi nam kasnije bilo lakše", jasan je Božović, crnogorska "jedinica" u odsustvu povrijeđenog Vukašina Poleksića.

A koliko Crnoj Gori nedostaje Baša?

"Faliće naravno, ali često ga nema. Ostali igrači su pokazali da mogu da odgovore zadatku. Stefan Savić, koji igra odlično, te Žarko Tomašević, Marko Simić... Pružili smo dobru partiju protiv Rumuna, atmosfera je odlična i jedva čekamo da utakmica počne", zaključio je Božović.

ŠĆEKIĆ: VEOMA TEŠKA I VEOMA BITNA UTAKMICA

I vezista Genčlerbirligija Aleksandar Šćekić najavljuje opasnog protivnika, koji dobro zna šta želi - da ne izgubi u Podgorici.

"Biće veoma teška utakmica, nema dileme i veoma bitna. Iskreno, ne znamo mnogo o Kazahstancima, ali stručni štab nas najbolje priprema za meč. Blagi smo favoriti, ali nijedan protivnik u ovoj grupi nije lak. Kao i uvijek, želimo trijumf, nadam se da ćemo dati sve što možemo i da ćemo slaviti", rekao je Šćekić.

Šta može da se očekuje od Kazahstana?

"Brzi su, agresivni, protiv Poljske se vidjelo da su neugodni. Astana igra Ligu Evrope, dosta igrača dolazi iz tog kluba. I teren će biti vjerovatno otežavajuća okolnost, jer nije baš u idealnom stanju, a mi pokušavamo da kroz pas igru pronađemo put do gola. To možda više odgovara Kazahtancima, vidjeli smo da preskaču igru, ali bićemo spremni na sve", dodaje Šćekić.

Osjećate li pritisak kao favorit?

"Postoji pritisak, ali to nije razlog da ne pružimo maksimum. U ovom meču moramo da idemo na pobjedu", istakao je bivši fudbaler Bokelja.

Bonus video: