Karamoko Dembele - debitant sa 13 godina!

Dembele je pravi biser Seltika, izdvaja se od vršnjaka, ali da će tako rano biti priključen praktično seniorskom timu - to već niko nije mogao ni da pretpostavi
0 komentar(a)
Karamoko Dembele, Foto: Guardian
Karamoko Dembele, Foto: Guardian
Ažurirano: 04.10.2016. 16:58h

Karamoko Dembele ima 13 godina, dječak je iz Obale Slonovače i trenira fudbal u Seltiku iz Glazgova.

Od sinoć je, može se reći, dio istorije fudbala.

Dembele je, naime, debitovao u ekipi Seltika do 20 godina, zapravo B timu velikana sa "Seltik parka"...

Svjetski mediji, koji bruje o ovom nesvakidašnjem debiju, javljaju da se nikada ranije nije dogodilo da tako mlad fudbaler zaigra u istom timu sa toliko starijim igračima, od kojih su većina punoljetni - dakle, seniori...

Dembele je pravi biser Seltika, izdvaja se od vršnjaka, ali da će tako rano biti priključen praktično seniorskom timu - to već niko nije mogao ni da pretpostavi.

O Dembeleu sada priča cijela fudbalska planeta, pa je komentar, čini se izuzetno poučan, dao Zinedin Zidan, trener Reala i fudbalska legenda.

"Mislim da je sa djecom potreban potreban pažljiv i drugačiji pristup. Neko ko ima 13 godina treba da se igra, da uživa u fudbalu, da nauči osnovne stvari, ali da se prije svega dobro zabavlja, stiče prijateljstva, da jednostavno - ima djetinjstvo. Prerano je nekome sa 13 ili 14 godina postavljati ciljeve, govoriti o karijeri i velikim stvarima. Djeca moraju da vole fudbal i da uživaju u njemu. Neka maštaju da postanu profesionalni fudbaleri, ali treneri I roditelji ne bi smjeli da ih opterećuju pričama o tome", rekao je Zizu.

Bonus video: