Poznajem ih sve, neće nam ništa pokloniti

"Nema sumnje da će biti teška utakmica, Kazahstanci mnogo trče, borbeni su, ne vjerujem da će nam išta pokloniti... Ali, siguran sam da možemo da ih pobijedimo", rekao je popularni Piksi
66 pregleda 4 komentar(a)
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2016. 16:41h

Sve je posvećeno Kazahstanu, crnogorski fudbaleri danas su odradili i treći trening u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Kazahstanci su određeni kvalitet pokazali na startu remijem protiv Poljaka na svom terenu (2:2, gubili su sa 2:0), a ako postoji neko od igrača "hrabrih sokola" koji poznaje tamošnje fudbalske prilike onda je to Damir Kojašević.

Kojašević, sada adut skopskog Vardara, nosio je dres Astane od 2012. do 2015. godine, sa tim klubom je osvojio i prvenstvo i Kup Kazahstana.

Popularni Piksi nema dilemu - Crna Gora bi mogla da naiđe na probleme u subotu pod Goricom...

"Bio sam tamo tri i po godine, poznajem praktično sve igrače, i dobro znam šta nas čeka. Nema sumnje da će biti teška utakmica, Kazahstanci mnogo trče, borbeni su, ne vjerujem da će nam išta pokloniti... Ali, siguran sam da možemo da ih pobijedimo", rekao je Kojašević.

Uloga favorita pripada crnogorskom nacionalnom timu, bez obzira na to što na pobjedu čeka od septembra prošle godine i trijumfa nad Moldavijom u Kišinjevu.

"Naravno da smo favoriti, protiv takvih reprezentacija smo uvijek u prednosti kada smo domaćini, ali to moramo i da pokažemo na terenu. Ponavljam, biće teško, Kazahstan se neće predati, ali moramo da napadnemo protivnika. Ni Poljskoj nije bilo lako u prvom meču, izgledalo je da će sigurno pobijediti, vodila je sa 2:0, potom je bilo 2:2. Neka nam ta utakmica bude u mislima", ističe Kojašević.

Kazahstan ne mijenja način igre

Kazahstanu se ne daju velike šanse da dođe u situaciju da se ozbiljno bori za mjesta koja vode na Mundijal, ali ima jasan sistem igre koji ne mijenja.

"Jednostavno je, moramo da budemo oprezni, neophodno je da pametno napadnemo protivnika, da budemo strpljivi, jer Kazahstan ne mijenja način igre. Igraće jako, fokusiraće se na odbranu svog gola. Poznajem dobro i selektora, povući će se, čekati šansu, jer bi sigurno potpisali da rezultat u Podgorici bude 0:0. Pogotovo nakon remija sa Poljacima".

Brzi gol u subotu bi, tvrdi Kojašević, mnogo toga promijenio na terenu.

"Napašćemo ih, rani gol bi sigurno olakšao posao, a mi imamo veoma dobre napadače, koji mogu da riješe utakmicu. Nadam se da neće biti problema, ali... Nije lako ni igrati kada znate da vam samo pobjeda nešto znači, osjetila je to i Poljska u prvoj utakmici protiv ovog rivala".

Samo tri dana nakon utakmice sa Kazahstanom, Crnu Goru čeka teško gostovanje u Kopenhagenu - rival je Danska.

"U ovom trenutku niko ne priča o Dancima, svi mislimo samo na Kazahstan. Danska će doći na red tek kada završimo subotnji meč", dodao je Kojašević, bivši igrač Budućnosti, Mladosti, Sarajeva, Lokomotive iz Taškenta...

Očekujem da zaigram, na selektoru je da odredi koliko

Kojašević je dao veliki doprinos protiv Rumunije na startu kvalifikacija - tada je ušao u igru u 80. minutu umjesto Marka Vešovića, a 87. je iz slobodnog udarca asistirao Stevanu Jovetiću za 1:1.

"U dobroj sam formi, ali na selektoru je da odluči da li ću igrati od početka ili ne. Tu sam svakako da pomognem, da učinim sve da reprezentacija pobijedi. Opet imamo problema sa povredama, ali vjerujem da posjedujemo dovoljno kvaliteta da upišemo prvu pobjedu u kvalifikacijama", zaključio je Kojašević.

Bonus video: