Pikford poklonio pobjedu Liverpulu, spektakl Arsenala

Golom Divoka Origija u 96. minutu Liverpul savladao Everton sa 1:0 i nastavio potjeru za Sitijem, Arsenal savladao Totenhem 4:2 i preuzele četvrto mjesto
88 pregleda 0 komentar(a)
Divok Origi, Foto: Reuters
Divok Origi, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2018. 18:11h

Golom Divoka Origija u posljednjim sekundama gradskog derbija, Liverpul je savladao Everton sa 1:0 i nastavio da prati Mančester siti - razlika je i dalje samo dva boda.

Derbi Mersisajda imao je šokantan završetak, prošlo je cijelih 60 sekundi nakon sudijskog dodatka od četiri minuta, arbitar je dopustio "redsima" još jedan napad - Van Dajk je traljavo šutnuo loptu, ona se u nevjerovatnom luku spustila na prečku i uhvatila na spavanju golmana Pikforda, a Divok Origiu je spretno dočekao odbitak.

Veliko slavlje igrača i navijača Liverpula, Jirgen Klop je završio duboko u terenu slaveći gol, te tuga fudbalera Evertona, koji 16. meč zaredom nisu slavili protiv velikog rivala.

"Obratite pažnju na Arsenal" - poruka je crveno-bijelog dijelog sjevernog Londona nakon velike pobjede u derbiju protiv Totenhema.

Spektakl na "Emirejtsu" je pokazao koliko se ovaj Arsenal pod komandom Unaja Emerija razlikuje od nekih prethodnih, makar kada je energija na terenu u pitanju, a na kraju su stigla i tri velika boda kao nagrada.

Arsenal je slavio 4:2, nakon što je vodio 1:0, pa gubio 2:1 - tako je serija nepobjedivosti nastavljena, jer je posljednji tim koji ga je savladao Čelsi još u drugom kolu Premijer lige 18. avgusta...

"Tobdžije" su povele u 10. minutu golom Obamejanga iz penala, trebalo je da vode i makar 3:0 prije serije gluposti koje je napravila odbrana - tako su u finišu prvog dijela preokret donijeli Dajer i Kejn iz penala.

Arsenal, ipak, nije ni pomišljao da odustane, a agresivnost mu se isplatila u periodu od 56. do 77. minuta kada su mrežu Ljorisa nemilosrdno pogađali Obamejang, Lakazet i Toreira.

Poslije gola Urugvajca je uslijedilo i isključenje Fertongena, tada je i postalo jasno da Sparsi neće imati još jednu šansu da se vrate u meč.

Arsenal se tako izjednačio sa gradskim rivalom na četvrtom mjestu na tabeli sa po 30 bodova, ali ima i bolju gol-razliku.

Galerija

Bonus video: