Ventura: U svlačionici nismo pričali o Baloteliju...

Mediji obožavaju da pišu o Super Mariju, bilo da je povod negativan ili pozitivan, a trenutno je najbolji mogući po fudbalera, jer igra kao preporođen u Nici
0 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2016. 16:43h

Italija u četvrtak igra sa Španijom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji - nema dileme da je novi selektor "azura" Đanpjero Ventura rano došao u situaciju da se u zvaničnim mečevima takmiči sa najjačim evropskim reprezentacijama.

Duel će se odigrati na "Juventus areni", a novinare je danas taman koliko i utakmica zanimalo šta Ventura misli o Mariju Baloteliju.

Jasan je i razlog - mediji obožavaju da pišu o Super Mariju, bilo da je povod negativan ili pozitivan, a trenutno je najbolji mogući po fudbalera, jer igra kao preporođen u Nici.

Ventura je, ipak, dovoljno iskusan stručnjak da bi ga jedna pres konferencija zbunila...

"Da li mi je neko od igrača predložio Balotelija? Nismo pričali o tome. U našoj svlačionici ima mnogo iskusnih igrača, ne i "senatora". Svako može da da doprinos. Ali, Baloteli trenutno nije tema", odbranio se Ventura.

Inače, u Italiji već godinama kruže glasine da je jedan dio nacionalnog tima, i to onaj najiskusniji i najautoritativniji, skretao pažnju selektorima da ne treba da imaju mnogo sluha za Balotelijeve nestašluke.

Ako je to istina, onda je jasno da je Antonio Konte u svom mandatu na mjestu selektora poslušao "savjete" iskusnijih, ali je pitanje kako će u cijeloj priči postaviti Ventura.

Bivši trener Torina pred prošlo okupljanje reprezentacije pomalo iznenađujuće otpisao Domenika Berardija, fudbalera Sasuola i ponajboljeg italijanskog napadača.

"Mislim da se Berardi ne bi snašao u našem sistemu", istakao je Ventura.

Italije je na startu kvalifikacija za SP 2018. savladala Izrael u gostima sa 3:1, dok su Španci deklasirali Lihtenštajn (8:0).

Bonus video: