Marušić: Moraćemo da napadnemo Kazahstan

"Nadam se pobjedi, mislim da smo svi spremni da to uradimo. Vjerujem da je trenutak i da ćemo svi dati svoj maksimum da je ostvarimo", kazao je Marušić na brifingu u trening kampu.
50 pregleda 7 komentar(a)
fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.10.2016. 14:54h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore želi pobjedu protiv Kazahstana i sve će uraditi da je ostvari, kazao je vezista belgijskog Ostendea, Adam Marušić.

Crnogorska selekcija zvanično je danas počela pripreme za duele sa Kazahstanom i Danskom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Duel sa Kazahstanom biće odigran 8. oktobra u Podgorici, a sa Dankom tri dana kasnije u Kopenhagenu.

Marušić je kazao da vjeruje da je crnogorska reprezentacija spremna da upiše tri boda.

"Nadam se pobjedi, mislim da smo svi spremni da to uradimo. Vjerujem da je trenutak i da ćemo svi dati svoj maksimum da je ostvarimo. Favoriti smo na papiru, ali sa druge strane i nijesmo, jer igramo u grupi u kojoj svako svakog može da pobijedi. Sve ćemo da uradimo da upišemo tri boda", kazao je Marušić na brifingu u trening kampu.

On smatra da će bod osvojen protiv Rumunije u Klužu biti podstrek za dalje i motiv više za nastavak kvalifikacija.

"Grupa je teška, svako svakog može da pobijedi. Kazahstan je remijem protiv Poljske potvrdio kvalitet i dokazao da neće biti lako. Moraćemo da napadnemo, da imamo inicijativu i pokušamo da iz igre dođemo do gola",kazao je Marušić.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Kližu sa Rumunijom 1:1, a bod na startu kvalifikacija osvojio je i Kazahstan u duelu sa Poljskom u Astani, koji je završen 2:2.

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je 11 igrača.

Prvi trening odradili su golmani Mladen Božović, Milan Mijatović i Danijel Petković, defanzivci Aleksandar Šofranac, Elsad Zverotić i Žarko Tomašević, vezisti Marko Vešović, Vladimir Rodić, Aleksandar Šćekić i Adam Marušić i napadač Filip Raičević (Vićenca, Italjia).

Bonus video: