Za titulu i opstanak

Specifičan derbi odigraće Budućnost i Rudar na zatvaranju 9. kola Telekom 1. CFL, večeras pod Goricom u 18 sati
2 komentar(a)
Radomir Đalović, Foto: Filip Roganović
Radomir Đalović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.10.2016. 09:27h

Specifičan derbi odigraće Budućnost i Rudar na zatvaranju 9. kola Telekom 1. CFL, večeras pod Goricom u 18 sati.

Domaćin se, naime, bori za titulu i drži prvo mjesto na tabeli, što je normalno, dok je gost 10. i prijeti mu borba za opstanak - što je apsolutno nenormalno, imajući u vidu renome, ali i igrački kvalitet Rudara.

Čak 13 bodova nakon samo osam kola razdvaja Budućnost i Rudar, pred meč u kojem će izabranici Miodraga Vukotića pokušati da nastave impresivnu seriju na svom stadionu, na kojem su, računajući i dva evropska meča, vezali šest pobjeda, sve bez primljenog gola.

"Opasna utakmica", upozorava najbolji strijelac Budućnosti Radomir Đalović.

"Opasna, jer Rudar ima mnogo veći kvalitet nego što pokazuje tabela. To je maltene ista ekipa od prošle sezone. Bez Vlahovića, ali sa nekim novim igračima, poput Tomkovića. Njihova loša serija nas sigurno neće uspavati. Znamo da i pored svega igramo derbi, da nam neće biti lako".

Budućnost je od Rudara izgubila finale Kupa na svom stadionu prije četiri mjeseca, večeras traži revanš...

"Očekujem, prije svega, da odigramo bolje nego u Nikšiću prošle nedjelje. Želimo da pobijedimo i da nastavimo dobru seriju", dodaje iskusni napadač.

Gledajući tabelu, Rudar na megdan Budućnosti odavno nije izlazio kao veći autsajder. Pljevljaci, ne računajući duel sa Jedinstvom, konstantno „kašljucaju“, dok Podgoričani uglavnom bez problema izlaze na kraj sa rivalima. Stoga se iz „rudarskog” tabora uoči današnjeg duela, i ne razmeću previše optimističkim najavama, ali ipak obećavaju borbu.

"Domaćin je favorit, tu nema dileme, ali prerane predaje nema. Tim prije što mi tradicionalno dobro igramo pod Goricom, kao što je to, recimo, bilo u finalu Kupa. Ovog puta su oni možda bliži trijumfu, ali što se nas tiče mogu da garantujem da im neće biti lako. Ubijeđen sam da je konačno došlo vrijeme da na pravom mjestu pokažemo da Rudar vrijedi mnogo više nego što to pokazuje trenutna situacija na tabeli", kaže kapiten Rudara Miloš Radanović.

Bonus video: