Sutjeska cilja povratak u vrh

Sutjeska protiv Iskre traži prvu pobjedu u gostima, Petrovac protiv Zete prvi trijumf kod kuće. Jedinstvo - Bokelj u Mojkovcu
0 komentar(a)
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Ažurirano: 01.10.2016. 09:14h

Prvoligaši nastavljaju borbu za bodove, ujedno i zaključuju pakleni ritam srijeda - subota, koji zbog utakmica Kupa trajao cijelu drugu polovinu septembra. Nakon ovog kola, slijedi dvonedjeljna pauza zbog obaveza reprezentacije.

Derbi je u nedjelju - Budućnost dočekuje Rudar, ali se i danas izdvaja nekoliko zanimljivih utakmica. Sutjeska protiv Iskre u Danilovgradu traži prvu pobjedu u gostima ove sezone, dok će gostovanje Mladosti Lovćenu na Cetinju pokazati da li je poraz šampiona protiv Grblja u Kupu (3:1) bio samo loš dan za ekipu Nikole Rakojevića.

Nikšićani žele u vrh

Dobrim izdanjem u derbiju protiv Budućnosti (1:1), pa pobjedom u Kupu protiv Zete u Podgorici (1:0) Sutjeska je konačno najavila igre i rezultate koje kraj Bistrice priželjkuju od početka sezone.

Ekipa Nebojše Jovovića gostuje Iskri, koja je osvojila tri boda više od Sutjeske i koja je u prošlom kolu prekinula seriju od šest mečeva bez poraza.

"Iskra nije slučajno u vrhu i sa velikim respektom prema protivniku dočekujemo ovaj meč. I mi smo, međutim, napokon vezali nekoliko dobrih rezultata i ova utakmica je dobra prilika da krenemo ka gornjem dijelu tabele", kaže golman Sutjeske Vladan Giljen.

Iskra je u prošlom kolu poražena od Zete, ali je ove sezone na svom terenu neumoljiva - sve tri pobjede u Danilovgradu ostvarili su momci Radisava Dragićevića.

"Moramo malo da promijenimo strategiju u odnosu na prethodne mečeve, na način što ćemo malo više pažnje posvetiti defanzivi. Moramo da pokažemo kvalitet u odbrani", kazao je Dragićević, čiji je tim primio tri gola protiv Zete (1:3).

"Igramo protiv ekipe koja teži vrhu tabele i bićemo maksimalno motivisani".

Petrovac traži prvu pobjedu kod kuće

Petrovac je u dosadašnjih osam kola osvojio 10 bodova, ali samo jedan kod kuće - izabranici Aleksandra Nedovića poraženi su tri puta na četiri meča pred svojim navijačima.

To je bilans koji će pokušati da poprave danas, kada na stadionu pod Malim brdom dolazi Zeta.

"Stiže nam ekipa koja je u usponu forme, ali vjerujem da ćemo i mi pokazati pomak u igri nakon poraza od Bokelja u Kotoru u prošlom kolu, i da ćemo se konačno pokazati u pravom svjetlu na domaćem terenu", kaže Nedović.

Zeta se prošlog vikenda pod Goricom protiv Iskre vratila pobjedama, a stadion Petrovca nije joj baš taličan - utakmicu koju su pod Malim brdom igrali kao domaćini (protiv Dečića prije dva kola), Golubovčani su izgubili 1:0.

"Čeka nas jako težak meč protiv ekipe koja će tražiti pozitivan rezultat. Želimo da u dobrom raspoloženju odemo na pauzu, a ova ekipa zaslužuje plasman u vrh tabele. Zato ćemo igrati na pobjedu - ističe Šaleta Kordić, napadač Zete.

Dečić ili Grbalj: Ko je u boljoj formi?

Dvije ekipe koje su vezale nekoliko pozitivnih rezultata sastaju se danas u Tuzima - Dečić dočekuje Grbalj.

Pod vođstvom novog trenera, Edisa Mulalića, ekipa Dečića još nije primila gol. Slavila je protiv Zete u gostima (1:0), Sutjeske kod kuće (1:0), a Rudaru je odoljela u Plevljima i u Kupi i u prvenstvu (oba puta po 0:0).

Tuzani će, međutim, biti danas na teškom iskušenju, jer im dolazi ekipa koja je takođe u formi - Grbalj već četiri kola ne zna za poraz.

Bokelj je favorit protiv Jedinstva, koje će kao domaćin igrati u Mojkovcu, a ne kao do sada u Beranama. Izabranici Slavoljuba Bubanje pokušaće da osvoje prvi bod kao nominalni domaćini, jer su jedan-jedini do sada osvojili u gostima.

Kanatlarovski: Nećemo biti baš tako ljubazni domaćini

Inspirativniji, u isto vrijeme i nezahvalniji izazov na predstavljanju cetinjskim navijačima, Dragi Kanatlarovski, od 19. septembra trener Lovćena, nije mogao da zamisli.

Na Obilića poljanu stiže šampion Mladost, u seriji od šest pobjeda nad „crvenima“ u međusobnim prvoligaškim sudarima.

"Sastav iz Podgorice je posljednjih godina u vrhu crnogorskog fudbala. To nije slučajno: dolazi do izražaja rad i kvalitet", odradio je dobro domaći zadatak pred meč bivši reprezentativac Jugoslavije i Makedonije.

"Mladost je u formi, a u posljednje dvije utakmice je postigla osam golova, pri čemu je sačuvala svoju mrežu. Efikasan tim, koga krasi i perfektna odbrana".

Lovćen je u krizi - rezultata, igre, samopouzdanja.

"Nadam se da nećemo biti toliko ljubazni domaćini da dajemo bodove kome zatrebaju".

Mladost stiže sa raspoloženim Admirom Adrovićem, koji je postigao četiri gola na dva posljednja meča.

Parovi

Danas

DEČIĆ - GRBALJ (15 sati) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ISKRA - SUTJESKA (15) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - ZETA (15) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

JEDINSTVO - BOKELJ (15) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - MLADOST (15) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Nedjelja

BUDUĆNOST - RUDAR (18) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Bonus video: