Luka Đorđević žrtva žestokog starta

Đorđević izbjegao prelom lijevog koljena, ali će oštećenje ligamenata pokazati pregledi nakon povlačenja otoka
3 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Sports.ru
Luka Đorđević, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 30.09.2016. 14:42h

Crnogorski reprezentativac Luka Đorđević povrijedio je koljeno nakon samo četiri minuta na terenu u utakmici njegovcg Zenita i AZ Alkmara u 2. kolu Lige Evrope, koju je tim sa Petrovskog dobio sa 5:0.

Đorđević je u igru ušao u 69. minutu umjesto Slovaka Roberta Maka, a samo četiri minuta kasnije bio je žrtva oštrog starta.

Đorđević je na nosilima sa bolnom grimasom prebačen na elektromobil, kojim je napustio teren i prevezen je u bolnicu na detaljne medicinske preglede.

"Nimalo ne izgleda dobro, Luka nije mogao da se nasloni na nogu. Bojim se da je u pitanju teška povreda, ali ćemo detalje znati nakon rentgena. Jako sam razočaran postupkom sudije, koji je imao odličan uvid pri nesportskom startu nad Đorđevićem i morao je isključiti igrača AZ Alkmara", kazao je rumunski trener na klupi Zenita, Mirćea Lućesku.

On je najzaslužniji za sjajne igre 22-godišnjeg Budvanina, jer je imao povjerenja u njegov kvalitet i priključio ga je prvom timu uz produžetak ugovora sa Đorđevićem do ljeta 2020. godine. Đorđević je ukazano povjerenje opravdao sa tri gola i jednom asistencijom za 450 minuta na terenu.

Ipak, Đorđević će tek narednih dana saznati kolika ga pauza čeka. Zenit je zvanično objavio da su današnji pregledi ustanovili da nije riječ o lomu lijevog koljena, na šta se prvobitno sumnjalo. Ipak, nije isključeno oštećenje ligamenata, ali to će se utvrditi tek kada splasne otok.

"Bog je veliki!. Brzo ću se vratiti na teren. Hvala svima na podršci", optimista je 22-godišnji napadač u poruci na Instagramu.

Ono što je izvjesno - Đorđević neće moći da igra u derbiju sa Spšartakom, ali ni za reprezentaciju, na mečevima sa Kazahstanom i Danskom, što je ogroman hendikep, jer je bio u veoma dobroj formi.

Bonus video: