Anćeloti: Protiv Atletika morate da igrate sa više rizika

"Jesmo kontrolisali igru, ali suviše sporo. Protiv Atletika morate da budete mnogo brži i efikasniji, morate više da rizikujete", kazao je Anćeloti.
0 komentar(a)
Riberi, Foto: Reuters
Riberi, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2016. 17:54h

Karlo Anćeloti jeste protiv Atletiko Madrida ostvario ključnu pobjedu, u finalu Lige šampiona 2014, ali je vodeći Real Madrid imao mnogo problema sa "kolćonerosima".

Nikada ih nije pobijedio španskoj Primeri, a imao je četiri pokušaja. Ove godine je sjeo na klupu Bajerna, vezao osam pobjeda, a onda se sreo sa Atletikom i - izgubio.

"Šta nam je falilo? Rekao bih malo više odlučnosti i oštrine u napadu", kazao je Italijan nakon prvog poraza u sezoni.

Sjajnim golom Janika Fereire Karaska u 35. minutu, Atletiko je savladao Bajern sa 1:0 i zaposjeo prvo mjesto u grupi D.

"Suviše smo lako gubili kontrolu nad loptom i ostavljali otvoren prostor za kontranapade. To je bio ključ. Takođe smo bili suviše spori u izgradnji naše igre. Jesmo kontrolisali igru, ali suviše sporo. Protiv Atletika morate da budete mnogo brži i efikasniji, morate više da rizikujete", dodao je Anćeloti.

Italijan ističe da ga Atletiko nije iznenadio.

"Vidio sam isti tim kao prethodnih godina. Neki igrači se jesu malo promijenili, možda Atletiko i ima veću dubinu u igri zbog brzih igrača u napadu, ali u suštini, to je isti stil kao ranije. Ovo je težak stadion za igru, izgubili smo, ali moramo da gledamo naprijed. I dalje imamo šansu da osvojimo prvo mjesto u grupi", zaključio je Anćeloti.

Bavarci dominiraju u Budesligi, ali u Evropi nisu baš tako ubitačni - dobili su, naime, samo dva od posljednjih 11 gostujućih mečeva u Ligi šampiona.

"Atletiko je imao instikt ubice, koji mi nismo imali", kratak i jasan bio je Manuel Nojer, golman Bavaraca.

Bonus video: