Radonjić objavio spisak za duel sa Belgijom

56 pregleda 3 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2016. 14:17h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mojaš Radonjić, objavio je danas spisak igrača za duel sa Belgijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenostvo, koje će naredne godine biti odigrano u Poljskoj.

Duel Crne Gore i Belgije na programu je 7. oktobra u Nikšiću.

Radonjić je pozvao 23 igrača.

Radonjić je kazao da je utakmica u Nikšiću prilika za većinu igrača koji završavaju kvalfikacioni ciklus da se pokažu protiv izuzetno kvalitetne reprezentacije.

"Potrudićemo se da odigramo kao u prvom duelu odigranom u Belgiji, da igrači pokažu da imaju kvalitet za A reprezentaciju. Nemamo imperativ pobjede jer smo treći na tabeli nezavisno od rezultata i nadam se da će to uticati da odigramo dobru utakmicu. Nadam se da nećemo biti nepravedno kažnjeni na startu utakmice kao što je to bio slučaj u duelu sa Češkom jer bi tako omogućili gledaocima da vide utakmicu dvije odlične reprezentacije", rekao je Radonjić.

On je podsjetio da utakmica odlučuje pobjednika grupe i da će Belgija imati veliki motiv.

Radonjić je najavio da će već nakon duela sa Belgijom, u prijateljskom meču sa Poljskom početi proces selektiranja igrača za novu generaciju i nove kvalifikacije.

Duel crnogorskih i poljskih mladih fudbalera biće odigran 10. oktobra u Gdanjsku.

Na spisku su:

golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija) i Lazar Carević (Grbajl);

odbrana: Boris Kopitović (Mladost), Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Dušan Lagator (Čukarički, Srbija), Andrija Vukčević (Sevilja, Španija), Ilija Tučević (Grbalj), Miloš Drinčić (Iskra), Momčilo Raspopović (Budućnost) i Dragan Grivić (Grbalj);

vezni red: Deni Hočko (Budućnost), VelizarJanketić (Budućnost), Aldin Adžović (Zeta), Dejan Kotorac (Bokelj), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal) i Stefan Vukčević (Zeta);

napad: Aleksandar Boljević (Beveren, Belgija), Milan Vušurović (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost), Driton Camaj (Budućnost), Anđelo Rudović (Petrovac), Luka Maraš (Bokelj) i Nikola Vujnović (Viljareal, Španija).

Bonus video: