Sutjeska proradila, Mladost na ivici eliminacije

Budućnost, Petrovac, Iskra i Lovćen jednom nogom u četvrtfinalu nakon ubjedljivih pobjeda u prvim mečevima
96 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.09.2016. 15:32h

Sutjeska se pod Goricom revanširala Zeti za nedavni poraz u prvenstvu na istom stadionu, ali i dva prošlosezoska remija koja su Nikšićane koštala plasmana u Evropu. Ekipa Nebojše Jovovića slavila je sa 1:0 i ima dobru priliku da se za četiri sedmice na svom terenu plasira u četvrtfinale Kupa.

Ni promjena takmičenja nije promijenila formu Rudara, ekipe koja je u dubokoj krizi - ekipa Mirka Marića drugi put u samo četiri dana nije našla put do mreže Dečića (ponovo 0:0).

Šampionu Mladosti prijeti ispadanje iz Kupa nakon poraza od Grblja u Radanovićima (3;1), dok su Budućnost, Petrovac, Iskra i Lovćen jednom nogom u četvrtfinalu nakon ubjedljivih pobjeda u prvim mečevima.

Igor Ivanović srušio Zetu

Pod Goricom nije bilo mnogo kombinovanja, oba trenera su pokazala da im je značajan i Kup, osim što je Jovović ostavio na klupi dva Božovića, Draška i Bojana.

I bez njih dvojice, Sutjeska je pred gotovo praznim tribinama bila konkretniji rival, potvrdivši da je u usponu forme nakon nedjeljnog remija protiv Budućnosti.

Dobre šanse propustili su Brazilac Žildemar i Igor Ivanović u prvom, kao i Zarubica u drugom poluvremenu, a trenutak odluke dogodio se u 68. minutu - Stevan Kovačević je prebacio posljednju liniju odbrane Zete i lansirao Ivanovića, koji je pomjerio loptu u stranu i pogodio ugao Mladena Božovića. Za nekadašnjeg napadača Rudara, bio je to prvi gol u dresu Sutjeske.

Golubovčani su probali da izjednače u posljednjih 20 minuta i nisu uspjeli u tome, iako su imali dobru šansu Ljuljđuraja (pucao preko gola). Za 28 dana, ekipa Dejana Vukićevića moraće kraj Bistrice da postigne barem jedan gol, a vjerovatno makar dva, ako želi u četvrtfinale.

Mladost ne umije u Radanovićima

Mladost je otputovala u Grbalj sa hipotekom četiri vezana prvenstvena poraza u Radanovićima, na kojima je primila čak 11 golova, i ponovo se provela kao bosa po trnju - domaćin je slavio sa 3:1!

Slavlje čete Miljana Radovića bilo bi potpuno da kapiten Mladosti Mirko Raičević, koji je ovoga puta ušao sa klupe, nije u 90. minutu na pas Adrovića postigao gol za goste i sačuvao kakvu-takvu nadu ekipi Nikole Rakojevića pred revanš.

Grbalj je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, u kojem Mladost kao da nije ni igrala. Briljirao je Vojin Pavlović, dvostruki strijelac - u 13. minutu je pogodio nakon solo-prodora, a u 32. silovitim udarcem sa 15-ak metara.

Gosti su se probudili u nastavku, u kojem su stvorili i promašili tri dobre šanse, ali su ponovo vadili loptu iz mreže - Jablan je osam minuta prije kraja zaobišao golmana Radovića za gotovo savršeno popodne Grbljana. I bilo bi skroz savršeno, da domaći nisu primili gol...

Šta se dešava sa Rudarom?

Sudeći po reakciji dobrog dijela „navijača Rudara“ koji nisu birali riječi kako se bližio kraj utakmice, Pljevljaci se teško mire sa realnošću da Rudaru ove sezone predstoji borba za opstanak.

Sudeći po prvoj utakmici osmine finala i odbrana trofeja u Kupu biće težak zadatak. Jesu momci Mirka Marića odigrali malo bolje nego u prvenstvenom duelu sa Dečićem, ali ne dovoljno dobro da na kraju bili nagarađeni minimanim trijumfom.

"Jeste bilo bolje, ali sam nezedovoljan jer nismo uspjeli da damo gol. Tek je prvo poluvrijeme završeno, pred nama je druga utakmicima i daćemo sve od sebe da se plasiramo u narednu rundu - kazao je trener Pljevljaka Mirko Marić.

Raspucana Budućnost, rafal Kovačevića

Budućnost se kasno probudila protiv Koma u Tuzima, ali dovoljno da pet puta pogodi mrežu drugoligaša - Vujović je, naime, pogodio u nadoknadi prvog poluvremena, što je bio poziv za goleadu u nastavku.

Iskra je protiv trećeligaša, Mladosti iz Lješkopolja, slavila ubjedljivo zahvaljujući het-triku Danka Kovačevića, dok su Brazilac Žovinjo i Luka Vujanović (po dva gola) donijeli prvi trijumf Dragom Kanatlarovskom na klupi Lovćena - 4:2 protiv Brskova u Mojkovcu.

REZULTATI

ZETA - SUTJESKA 0:1

Ivanović 68.

GRBALJ - MLADOST 3:1

Pavlović 13, 32, Jablan 82. - Raičević 90.

RUDAR - DEČIĆ 0:0

KOM - BUDUĆNOST 1:5

Kilibarda 68. - Vujović 45, 66, Pejaković 79, Raičević 83, Raspopović 87.

PETROVAC - JEDINSTVO 3:1

Mikijelj 47, Vujačić 50, 90+3.

BRSKOVO - LOVĆEN 2:4

Banda 59, Ćorić 84. - Žovinjo 53, 79, Vujanović 54, 90+2.

ISKRA - MLADOST LJEŠKOPOLJE 4:1

Kovačević 22, 32, 62, Novović 77. - Spasojević 87.

BOKELJ - BERANE 1:0

Macanović 57.

Revanši su 26. oktobra.

Bonus video: