Savić protiv Levandovskog

Bavarci na „Kalderonu” žele revanš za ispadanje od Atletika u polufinalu LŠ prošle sezone
1 komentar(a)
Savić, Foto: Beta-AP
Savić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.09.2016. 10:15h

Perfektan start Bajernove sezone - osam pobjeda na osam utakmica, uz samo jedan primljeni gol - biće večeras na najvećem mogućem testu na „Visente Kalderonu”.

Atletiko je eliminisao Bavarce u polufinalu Lige šampiona prošle sezone i po ko zna koji put pokazao da nema kompleks od veličina.

Njemački gigant dolazi sada sa Karlom Anćelotijem, što okršaju u Madridu daje dodatnu i posebnu simboliku. Vodeći Real Madrid, italijanski trener je, naime, imao grdnih problema sa Atletikom, kojeg iz četiri pokušaja u dvije sezone nije savladao u prvenstvu. Sve je, međutim, naplatio trijumfom u finalu Lige šampiona nakon produžetaka, u Lisabonu 2014.

Duga istorija

I bez Anćelotija, sudari Atletika i Bajerna imaju dugu istoriju, još od čuvenog finala Kupa šampiona 1974. godine. Bavarci su tada slavili tek u ponovljenom meču (4:0), pošto su u prvom izjednačili u posljednjim sekundama - osvojivši prvu od pet titula prvaka Evrope.

Bajern ove sezone želi da se vrati na evropski tron, a „kolćonerosi” su najveća prepreka ka prvom cilju - osvajanju čelne pozicije u grupi.

- Atletiko je sličan kao i prošle sezone - snažan, takmičarski, izuzetno organizovan tim. Toliko su agresivni da vas uvijek tjeraju da igrate do limita - kaže Španac u redovima Bajerna, Ćabi Alonso.

Duel na „Visente Kalderonu” toliko je značajan za Bavarce da je o njemu, u izjavi na klupskom sajtu, govorio i predsjednik njemačkog giganta, Karl-Hajnc Rumenige.

- Ovo je ubjedljivo najsloženija utakmica do sada. Dva puta u posljednje tri godine Atletiko je igrao u finalu Lige šampiona, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Želimo prvo mjesto u grupi, a ovo je najvažniji test - kazao je Rumenige, ističući da čak ni remi ne bi bio loš rezultat za tim iz Minhena.

Savić od starta - na Levandovskog

U duelu sa Deportivom iz La Korunje, u nedjelju u Primeri, Dijego Simeone je odmorio Stefana Savića, koji će večeras početi meč.

Čeka ga prvi od vjerovatna četiri duela ove sezone sa Robertom Levandovskim (Crna Gora i Poljska su rivali u kvalifikacijama za SP), za kojeg je prije neki dan izjavio da je najteži igrač za čuvanje.

- Utakmice protiv Bajerna su najveći mogući izazov, jer je u pitanju ekipa koja je ranga Reala i Barselone. Igramo pred našim navijačima, gdje je Bajern već padao, i gdje možemo svakog da pobijedimo. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda - kazao je kapiten Atletika Gabi, koji takođe nije počeo protiv Deportiva, već je ušao sa klupe.

Njegove i Savićeve zamjene, Augusto Fernandes i Himenes, nastup protiv tima iz Galicije platili su povredama - prvi će pauzirati čak sedam mjeseci, a drugi dvije sedmice.

Ni Bajern nije kompletan, nedostaju povrijeđeni Daglas Kosta i Badštuber.

Arsenal sa Bazelom, PSŽ u Sofiji

U grupi A, Arsenal i Pari Sen Žermen nastavljaju trku za prvo mjesto, nakon remija u prvom kolu u međusobnom duelu na „Parku Prinčeva”. Dobru seriju u Premijer ligi (četiri vezane pobjede) „tobdžije” žele da nastave u Ligi šampiona, gdje dočekuju Bazel, ali Arsen Venger upozorava:

- Pogledajte rezultate Bazela protiv engleskih timova - već su pobijedili Mančester junajted, Čelsi i Liverpul - kazao je Francuz, koji u naredne tri sedmice neće moći da računa na važnog defanzivnog veznog, Kokelana.

PSŽ je na ispitu u Sofiji, protiv neugodnog Ludogoreca, dok se u grupi B sastaju Bešiktaš - Dinamo Kijev i Napoli - Benfika.

Barsa bez Mesija, Enrike ima opcije

Sinoć Dortmund - Real , večeras Atletiko - Bajern i Menhengladbah - Barsa. Čak tri špansko-njemačka obračuna donosi 2. kolo LŠ. Katalonci su na „Borusija parku” bez povrijeđenog Mesija, ali da su jaki i bez najboljeg pokazali su u subotu u Hihonu, kada su tukli domaći Sporting sa 5:0.

- Kada ne igra Mesi, ne ispašta samo Barselona, već fudbal uopšte, ali srećom imam dosta različitih opcija - kazao je trener Luis Enrike, koji je u subotu odmarao Rakitića, Inijestu, Albu i Maskerana.

U istoj grupi igra se ostrvski derbi - ove sezone maksimalni Mančester siti (10 pobjeda u svim takmičenjima) gostuje Seltiku u Škotskoj.

PAROVI

GRUPA A

Arsenal - Bazel

Ludogorec - PSŽ

GRUPA B

Bešiktaš - Dinamo Kijev

Napoli - Benfika

GRUPA C

Menhengladbah - Barselona

Seltik - Mančester siti

GRUPA D

Rostov - PSV

Atletko Madrid - Bajern

Sve utakmice počinju u 20.45

Bonus video: