Zeta - Sutjeska pod Goricom

Za pojedine timove, poput Mladosti, Zete, Sutjeske, Lovćena, Dečića, Petrovca ili Jedinstva, biće to četvrta utakmica u samo 12 dana, a već u subotu igra se i redovno prvenstveno kolo.
1 komentar(a)
Zeta - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Zeta - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.09.2016. 13:24h

Domaći klubovi nastavljaju u neuobičajenom ritmu subota - srijeda: sjutra su, naime, na programu prve utakmice osmine finala Kupa.

Za pojedine timove, poput Mladosti, Zete, Sutjeske, Lovćena, Dečića ili Petrovca, biće to četvrta utakmica u samo 12 dana, a već u subotu igra se i redovno prvenstveno kolo.

Derbi prve rudne osmine finala najmasovnijeg takmičenja igraju Zeta i Sutjeska, timovi koji još nemaju trofej u Kupu.

Baš kao i krajem avgusta u prvenstvu, Zeta će biti domaćin na stadionu pod Goricom, jer je teren na Trešnjici još pod rekonstrukcijom.

Tim Dejana Vukićevića slavio je tada 1:0, pa i sada priželjkuje sličan epilog pred revanš u Nikšiću koji se igra tek za četiri sedmice, 26. oktobra.

Nikšićani se, s druge strane, nadaju da će odigrati na krilima drugog poluvremena nedavnog duela protiv Budućnosti u prvenstvu, kada su umalo preokrenuli rano vođstvo lidera.

Šampion Mladost gostuje Grblju u Radanovićima, na stadionu na kojem je poražena čak četiri puta zaredom u prvenstvu (2:0, 1:0, 3:1, 5:4). Sva četiri poraza dogodila su se u sezonama u kojima je podgorički tim osvajao trofeje - 2015. kada je slavio u Kupu i 2016. kada je osvojio titulu. To dovoljno govori o težini zadatka za tim Nikole Rakojevića.

Rudar će u Kupu pokušati da izliječi rane iz prvenstva (sedam vezanih mečeva bez pobjede), a protivnik je Dečić, koji je u subotu uzeo bod u Pljevljima (0:0).

Budućnost, bar na papiru, ima najlakši posao od favorita, jer je protivnik Kom, drugoplasirani tim drugoligaškog karavana. Kom je nominalni domaćin u prvoj utakmici koja se igra u Tuzima.

Parovi:

Zeta - Sutjeska

Grbalj - Mladost

Rudar - Dečić

Kom - Budućnost

Petrovac - Jedinstvo

Brskovo - Lovćen

Iskra - Mladost Lješkopolje

Bokelj - Berane

Sve utakmice igraju se sjutra u 15 časova.

Revanši su 26. oktobra

Bonus video: