Evropski prvak u paklu Vestfalena

Drugoplasirani sastav Bundes lige, makar po bukmejkerima, ima za nijansu veće šanse da večeras u paku „Vestfalena” sruši šampiona Evrope i aktuelnog lidera španske Primere, u 2. kolu Lige šampiona.
79 pregleda 2 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta-AP
Real Madrid, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.09.2016. 08:18h

Borusija Dortmund je favorit protiv Real Madrida, napisala je „Marka” sa prefiksom - šokantno.

Drugoplasirani sastav Bundes lige, makar po bukmejkerima, ima za nijansu veće šanse da večeras u paku „Vestfalena” sruši šampiona Evrope i aktuelnog lidera španske Primere, u 2. kolu Lige šampiona.

Nekoliko je razloga za ovakvu procjenu. Prvi: paklena forma „milionera”, koji su na posljedna četiri meča postigli 20 golova, računajući i pobjedu 6:0 protiv Legije u Varšavi u prvom kolu Lige šampiona.

Drugi: Blaga kriza Reala, koji je nakon serije od 16 pobjeda u prvenstvu, računajući i prošlu sezonu, vezao dva remija, protiv Viljareala kod kuće i Las Palmasa u gostima. Treći: Navodne nesuglasice trenera Reala Zinedina Zidana i prve zvijezde tima Kristijana Ronalda zbog zamjene na posljednjem meču. Četvrti: Loša tradicija Reala, koji je na posljednja dva gostovanja u Dortmundu primio šest golova.

Bila su to dva klasika Lige šampiona. U arilu 2013. Murinjov Real izgubio je 4:1 na „Vestfalenu” u prvoj utakmici polufinala (četiri gola Levandovskog), što nije nadoknadio u revanšu, dok je godinu kasnije bilo obrnuto, tada u četvrtfinalu - Anćelotijev Real izgubio je 2:0 u Dortmundu u revanšu, ali tada Borusija nije nadoknadila poraz od 3:0 iz prvog meča.

Iako večerašnji duel nema težinu prethodnih, jer je u pitanju grupna faza Lige šampiona, svjetla pozornice usmjerena su ka Njemačkoj.

"Nema ništa od sukoba sa Ronaldom", kazao je Zidan, koji je u Las Palmasu zamijenio Portugalca 20 minuta prije kraja.

"Sve je normalno. Ronaldo je bio ljut nakon utakmice, baš kao i ostali fudbaleri, jer nismo pobijedili. Razgovarao sam sa njim - on je inteligentan momak, a isto tako ja nisam glup. Obojica imamo isti cilj, ovdje smo zbog Reala. Razumijem pažnju medija povodom ovog slučaja, ali ja stavljam tačku i skoncentrisan sam na meč. Čeka nas teška utakmica protiv izvrsnog protivnika, a cilj Reala je pobjeda, kao i uvijek", kazao je Zizu.

„Marka” je objavila tekst u kojem je navela 12 stvari koje Real mora da prebrodi ako želi da slavi na jednom od najtežih gostovanja.

Zidanov nesporazum sa Ronaldom u Las Palmasu je jedna od tih stvari, baš kao i nešto lošija forma Portugalca (Gareta Bejla, takođe), na startu sezone.

"Vi kažete da je Ronaldo van forme, a ja se ne slažem sa vama", kazao je Tomas Tuhel, trener Borusije.

"Za takvog igrača nikada ne možete da kažete da je van forme i mi sigurno nećemo upasti u tu zamku. On je jedan od najboljih igrača na svijetu, rođeni pobjednik i može da odluči meč u svakom trenutku", kazao je Tuhel.

Biće to duel za prvo mjesto grupe F, jer je izvjesno da će se Sporting i Legija (igraju u Lisabonu) boriti za 3. poziciju.

Juventus u Zagrebu: Mandžukić i Pjaca napadaju svoj Dinamo

Juventus gostuje Dinamu u Zagrebu u 2. kolu grupe H, u kojoj se još sastaju Sevilja i Lion.

„Staroj dami” su potrebni bodovi, nakon remija u prvom kolu kod kuće protiv Sevilje.

"Učinićemo sve da osvojimo tri boda, razmišljamo samo o utakmici. Ne razmišljamo o osvajanju šest bodova protiv Dinama, sada nas zanima samo ovaj duel", kazao je Masimilijano Alegri, trener Juventusa.

Mario Mandžukić i Marko Pjaca, napadači torinskog kluba, igraće protiv svog Dinama.

"Igraće Mandžukić ili Pjaca, još nisam odlučio", istakao je Alegri, dodavši da će Iguain sigurno početi meč.

"Nadam se da mi navijači Dinama neće zviždati. Ako postignem gol, neću slaviti", kazao je Marko Pjaca.

Uzbudljiv meč igra se i na Ostrvu - Lester debituje u LŠ pred svojim navijačima, a protivnik je Porto.

PAROVI

UTORAK

GRUPA E

CSKA - Totenhem

Monako - Bajer Leverkuzen

GRUPA F

Sporting - Legija

Borusija Dortmund - Real Madrid

GRUPA G

Kopenhagen - Klub Briž

Lester - Porto

GRUPA H

Dinamo Zagreb - Juventus

Sevilja - Lion

SRIJEDA

GRUPA A

Arsenal - Bazel

Ludogorec - PSŽ

GRUPA B

Bešiktaš - Dinamo Kijev

Napoli - Benfika

GRUPA C

Menhengladbah - Barselona

Seltik - Mančester Siti

GRUPA D

Rostov - PSV

Atletko Madrid - Bajern

Sve utakmice počinju u 20.45

Bonus video: