Omaleni egzekutori - Mesi, Mata, Toreira

Lionel Mesi predvodi igrače koji su obilježili vikend u najjačim evropskim ligama
104 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: REUTERS
Mesi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.12.2018. 19:07h

Samo pet dana nakon što mu je pripalo tek peto mjesto u borbi za Zlatnu loptu, Lionel Mesi kao da je želio da pošalje poruku:

"Zanemarite glasove, ja sam najbolji igrač današnjice!

Argentinac je zablistao u gradskom derbiju majstorskim potezima, dao je dva spektakularna gola iz slobodnih udaraca, a Barsa je pobijedila rezultatom 4:0.

As iz Rosarija predvodi tim koji je obilježio vikend u pet najjačih evropskih liga.

GOLMANI

Riko (Fulam) - njegov tim je izgubio 4:1 od Mančester junajteda, mogao je i ubjedljivije da na golu nije bio Španac.

Donaruma (Milan) - Torino je zaslužio makar bod u Milanu i osvojio ga je, a nije bio daleko od podviga. Mladi golman se, ipak, potrudio da "rosoneri" ostanu neporaženi.

ODBRANA

Kolarov (Roma) - njegova izdanja su uglavnom napadački odlična, a defanzivno skromna. Pogodak iz slobodnog udarca na Sardiniji to i dokazuje u šokantnom remiju "vučice".

Kjelini (Juventus) - neprelazan i jednostavno - fantastičan. Mauro Ikardi se nije naigrao protiv njega u Derbiju Italije.

Škrinjar (Inter) - Slovak je bio jedan od najboljih u timu Intera protiv Juvea, ali su "crno-plavi" morali da se pomire sa porazom.

David Luiz (Čelsi) - odigrao je utakmicu života protiv Mančester sitija, koju je krunisao pogotkom za 2:0.

SREDINA

Mata (Mančester junajted) - kada je on u startnoj postavi Junajteda, onda se igra fudbal u pravom smislu te riječi. Španski majstor je protiv Fulama upisao gol i asistenciju.

Grujić (Herta) - vratio se nakon povrede, postao standardan, a onda je i lansirao berlinski tim ka trijumfu protiv Ajntrahta.

Saponara (Sampdorija) - Lacijali su već bili počeli da slave nakon što su poveli 2:1 u 96. minutu, ali je Saponara najbolje ostavio za kraj i u 99. osigurao bod Đenovljanima.

Toreira (Arsenal) - strijelac u finišu i čovjek odluke u đavolski teškom meču za Arsenal protiv Hadersfilda.

NAPAD

Mandžukić (Juventus) - ne postoji veliki meč Juvea u kojem popularni Mandžo nije imao ključnu ulogu, pa makar to bilo i na poziciji beka. Protiv Intera je njegov gol glavom bio dovoljan za tri boda.

Mesi (Barselona) - podatak da je od sezone 2014/15. do danas dao više golova iz slobodnih udaraca nego svi timovi iz pet najjačih liga u Evropi govori sve o veličini Argentinca.

Azar (Čelsi) - asistent kod oba pogotka "plavaca" u prvom porazu Sitija ove sezone u Premijer ligi.

Sapata (Atalanta) - robusni kolumbijski napadač je zablistao u Udinama i upisao prvi het-trik u karijeri u Seriji A.

Bonus video: