Sutjeska propustila priliku da nanese Budućnosti prvi poraz

Budućnost je povela golom Milana Vušurovića u 14. minutu, izjednačio je i postavio konačan rezultat Bojan Božović u 52.
0 komentar(a)
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Ažurirano: 25.09.2016. 16:04h

Sutjeska je propustila priliku da prvi put od 2012. godine sruši Budućnost na stadionu kraj Bistrice. Duel u kojem su Podgoričani imali punu kontrolu samo u prvih 20 minuta utakmice, kada su i postigli vodeći gol, završen je 1:1 nakon zasluženog izjednačenja Nikšićana početkom nastavka.

Ekipa Miodraga Vukotića ostala je neporažena i u osmom prvenstvenom meču ove sezone (šest pobjeda, dva remija), ali njena liderska prednost u odnosu na Mladost više ne iznosi pet, nego tri boda.

Četa Nebojše Jovovića, s druge strane, napravila je tek mali korak na tabeli (trenutno je sedma), ali nastup u derbiju, naročito u drugom poluvremenu, mogao bi da bude dobar psihološki impuls pred nastavak sezone.

Domaćin je, naime, bio znatno bližu drugom golu od gostiju, a veliku šansu da nanese Budućnosti prvi poraz ove sezone propustio je strijelac izjednačujućeg gola, Bojan Božović u 84. minutu. On je nakon centaršuta Draška Božovića ostao sam ispred Dragojevića, ali je golman Budućnosti odbranio njegov udarac glavom.

Utisak je da su Nikšićani uložili znatno više energije od gostiju da dođu do pobjede. Na to ih je, možda, natjerao rani gol Budućnosti, koji je moguće i "olabavio" goste u nastavku meča.

Igrao se 14. minut kada se Milan Vušurović lažnjakom oslobodio Draška Božovića i sjajnim udarcem lijevom nogom sa 15-ak metara gađao u mrežu van domašaja Giljena - 0:1.

Golman Sutjeske je prije toga odbranio šut Mirkovića, dok je dobra kontra Podgoričana nakon vodećeg gola propala zbog nesporazuma napadača.

Od tada, pa sve do kraja meča, bile su to jedine opipljive situacije koje su imali gosti pred protivničkim golom.

Iako Sutjeska nije bila toliko dominantna u polju, već je napadala na mahove, njeni igrači imali su nekoliko dobrih šansi.

U 25. minutu Kovačević je pokušao da pronađe Bojana Božovića, golman Budućnosti Dragojević je istrčao i loše intervenisao, ali je Draško Božović propustio da sve to kazni - pokušaj lob udarca glavom pogodio je mrežu za spoljne strane.

Još bolju priliku domaći su imali u posljednjim sekundama prvog poluvremena, kada se Bojan Božović iznenada obreo sam ispred golmana Budućnosti nakon greške defanzivaca gostiju, ali mu je Dragojević ušao u šut.

Još žešće Nikšićani su ušli u nastavak, riješeni da izjednače, i to im je uspjelo u 52. minutu. Kovačević je mekanim pasom prebacio posljednju liniju Budućnosti u pokušaju da pronađe Žildemara, lopta se otkotrljala do Bojana Božovića, koji je pogodio ljevicom - gađao je u mrežu kroz noge Dragojeviću.

Agilni Vuković je po lijevoj strani zadavao dosta problema gostima, nakon jedne njegove akcije u 60. minutu Draško Božović je traljavo šutirao. Još jednu polušansu imao je Bojan Božović u 67. minutu, prije one najveće, meč-lopte, koju je imao u 84.

Iako su imali dosta prostora u napadu, fudbaleri Budućnosti nisu do kraja stvorili pravu šansu, utisak je da nisu bili nezadovoljni remijem - ostalo je 1:1.

SUTJESKA - BUDUĆNOST 1:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2.000. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Strijelci: B.Božović u 52. minutu za Sutjesku, Vušurović u 14. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Raspopović, Mirković (Budućnost), Vuković (Sutjeska).

Sutjeska: Giljen, Šimura, Bakrač, Damjanović (61. Vučić), Vuković, Nikolić, D.Božović, Kovačević, Ivanović, Žildemar (77. Zarubica), B.Božović.

Budućnost: Dragojević, Raspopović, Mitrović, Vukčević, Radunović, Mirković, Hočko, Vušurović (65. Pejaković), Raičević, Vujović (70. Camaj), Đalović.

Bonus video: