Derbi prekretnica

Nikšićani su u, blago rečeno, promjenjivoj formi na startu šampionata, jer tri pobjede i tri poraza u sedam kola ne zadovoljaju ambicije tima koji je projektovan da se bori za vrh
6 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Draško Božović, Momčilo Raspopović, Foto: Zoran Đurić
Budućnost - Sutjeska, Draško Božović, Momčilo Raspopović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.09.2016. 09:50h

Sutjeska je na prekretnici uoči današnjeg najvećeg crnogorskog derbija protiv Budućnosti kraj Bistrice (16 časova, TV prenos).

Nikšićani su u, blago rečeno, promjenjivoj formi na startu šampionata, jer tri pobjede i tri poraza u sedam kola ne zadovoljaju ambicije tima koji je projektovan da se bori za vrh.

U tom kontekstu, derbi stiže u nevrijeme po tim Nebojše Jovovića. Budućnost već četiri godine nije izgubila kraj Bistrice, na posljednjih šest mečeva u Nikšiću ostvarila je četiri pobjede, prošle sezone je slavila sa 4:0, a na početku nove igra najbolji fudbal u ligi i suvereno drži prvo mjesto.

Sa druge strane, možda će upravo derbi - okršaj dva najveća domaća kluba - inspirisati fudbalere Sutjeske da zaigraju kako se očekuje i napokon okrenu list.

"Derbi, kao i uvijek, ima posebnu težinu, sve što je bilo do sada se zaboravlja. Pred nama je 90 minuta u kojima želimo da damo maksimum i osvojimo tri boda", kaže napadač Sutjeske Igor Ivanović.

Neće biti lako za domaćina, jer je Budućnost jedini tim koji još nema poraz. Sutjeska želi da „pokvari” tu statistiku.

"Uvijek je teško igrati protiv Budućnosti, ove sezone pogotovo. Ali, vjerujem da ćemo upravo u derbiju biti posebno inspirsani i da ćemo zabilježiti pobjedu, koja bi nam puno značila", dodaje Ivanović.

Za razliku od Sutjeske, Budućnost nije na prekretnici - ekipa Miodraga Vukotića igra odlično na početku sezone i sa velikim samopouzdanjem dolazi u Nikšić.

Dosta raspoloženih fudbalera imaju Podgoričani na početku sezone, a jedan od njih - Goran Vujović, već je pogađao mrežu u crnogorskom derbiju, doduše na suprotnoj strani.

Noseći dres Sutjeske, 29-godišnji Cetinjanin je dva puta dao gol Budućnosti.

"Ovo je pravi crnogorski derbi, utakmica koja za mene ima dosta emocija. Nosio sam dres Sutjeske, odatle sam ostvario inostrani transfer i vežu me lijepe uspomene za Nikšić. Ipak, sada nosim dres Budućnosti i uradiću sve da moja ekipa pobijedi", kaže Vujović, ističući da Budućnost ničim nije opterećena, a ponajmanje tabelom na kojoj prijeti Mladost.

"Rasterećeni smo jer igramo dobro i mnogo toga zavisi od nas. Mislim da smo kvalitetniji od Sutjeske i da bi to moglo da presudi, ali smo svjesni da nas čeka mnogo teška utakmica", kazao je Vujović

Bonus video: