De Bur: Jovetić je dobra opcija za našu rotaciju

"Jovetić pokazuje na trenizima da želi da se nametne stručnom štabu i da je spreman da zaigra u svakom momentu kada nam je potreban. To je dobar znak i on je dobra opcija za ekipu", rekao je holandski trener
0 komentar(a)
Stevan Jovetić i Ivan Perišić, Foto: Inter.it
Stevan Jovetić i Ivan Perišić, Foto: Inter.it
Ažurirano: 24.09.2016. 16:52h

Stevan Jovetić je u prvih pet kola odigrao tek nešto više od 15 minuta u dresu Intera, i to u pobjedi nad Peskarom kada je na teren kročio u 75. minutu, a sudeći po izjavi na današnjoj pres konferenciji trener Frank de Bur ima planove sa crnogorskim napadačem.

Činjenica je da je Jovetić ima jaku konkurenciju, jaču nego prošle sezone u crno-plavom dresu, ali je Holanđanin najavio da Jo-Jo ima prostor da se dokaže.

De Bur je u najavi meča sa Bolonjom (sjutra od 15 časova) upitan da li Jovetića vidi na poziciji iza napadača - kao takozvanog trekvartistu.

"Da, vidim ga i u toj ulozi. Jovetić pokazuje na trenizima da želi da se nametne stručnom štabu i da je spreman da zaigra u svakom momentu kada nam je potreban. To je dobar znak i on je dobra opcija za ekipu", rekao je De Bur i dodao:

"Na raspolaganju imam mnogo odličnih igrača, ali samo njih 11 može da bude na terenu i ja sam tu da bih birao najbolje u datom trenutku. Razumijem da nije svejedno igračima koji igraju manje, ali pričam sa njima o tome i oni znaju kakva je moja pozicija", rekao je De Bur.

De Bur je do sada u prvih pet kola jasno stavio do znanja da u ofanzivnom redu, pored nedodirljivog Maura Ikardija u samom špicu, najviše vjeruje Everu Banegi, Ivanu Perišiću i Antoniju Kandrevi.

Jovetiću ostaje da se za mjesto bori sa Ederom, Rodrigom Palasijom i skupom brazilskom akvizicijom Gabrijelom Barbosom, koji je nedavno stigao iz Santosa.

Milanski velikan je slabo počeo sezonu (poraz od Kjeva, pa remi sa Palermom), ali je potom povezao tri trijumfa - savladao je Peskaru, Juventus i Empoli.

Bonus video: