Grof: Nije Vojvodina Mančester junajted

0 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 23.09.2016. 12:52h

Trener FK Crvena zvezda Miodrag Božović rekao je danas da ne želi da se pred duel sa Vojvodinom pravi atmosfera kao da njegovi fudbaleri igraju protiv Mančester junajteda.

"Nemojte da pravimo atmosferu kao da igramo protiv Mančester junajteda. Igramo protiv normalne ekipe, koja ima normalne rezultate. Može da nas pobijedi, ali ne mogu da pričam kao da igramo protiv Reala ili Barselone. Do sada, svaka čast", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u nedjelju od 19 časova na svom terenu igrati protiv Vojvodine, u derbiju 10. kola srpskog prvenstva. Novosadski klub je lider Super lige, sa bodom više od Božovićevog tima.

"Atmosfera nije baš najbolja poslije eliminacije iz evropskih takmičenja i poraza od Partizana, ali igramo na našem stadionu i nadam se da ćemo pobijediti i vratiti lidersku poziciju. Da ova utakmica odlučuje šampionat, rekao bih da neko ima pritisak. Pritiska nema, osim takmičarskog. Lijepo bi bilo da pobijedimo i sve ćemo uraditi da pobijedimo, ali ništa se ne rješava i ako izgubimo. Ima ono dijeljenje, iha...", rekao je on.

Upitan za mišljenje o tome što će fudbaleri Vojvodine dobiti premije za eventualnu pobjedu nad Zvezdom, Božović je rekao: "I mi smo imali ekstra premije za Sasuolo i za derbi".

Božović je rekao da je Vojvodina i dužnik jer je prošle sezone prekinula niz Zvezde od 24 vezane prvenstvene pobjede.

"Nadam se da ćemo se bar malo odužiti", dodao je trener Zvezde.

Kako je rekao, Dejan Meleg je "igrač koji najviše obećava" u novosadskom klubu, a istakao je još Filipa Malbašića, Nikolu Trujića i Aleksandra Paločevića.

On nije želeo da kaže koga bi od njih volio u Zvezdi.

"Da ne kažem nijednog, pa da se naljute i dobiju nas. Ne kažem da bih volio njih u Zvezdi jer ima igrača koji u drugom klubu izgledaju fenomenalno, a kada dođu na 'Marakanu' - ništa. Drugačije lopta odskače", rekao je Božović.

Utakmica se igra u nedjelju od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Bonus video: