Čeferin zahvalio FSCG na podršci

"Novo poglavlje koje spremamo da napišemo, napisaćemo zajedno jer jedino ako radimo zajedno – svi mi zajedno – možemo da postignemo ciljeve koje smo sebi postavili"
1 komentar(a)
Čeferin, Foto: Reuters
Čeferin, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2016. 16:59h

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin uputio je danas čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore pismo zahvalnosti zbog podrške koju su mu pružili na predsjedničkim izborima koji su nedavno održani na vanrednom kongresu u Atini.

„Poštovani gospodine Savićević, poštovani gospodine Đurđevac,

Ogromna većina vas je prošle srijede glasala za mene i povjerila mi da vodim ovu prestižnu i veoma cijenjenu organizaciju tokom predstojeće dvije i po godine.

Dajem vam ovdje svoju riječ, crno na bijelo, da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi ukazali i da ću ispuniti vaša očekivanja. Bili ste prisutni u Atini kao zvanični predstavnik svog nacionalnog saveza. Bili ste svjedok i odigrali ste ključnu ulogu u osviti novog doba i zbog toga Vam se zahvaljujem iz sveg srca.

Novo poglavlje koje spremamo da napišemo, napisaćemo zajedno jer jedino ako radimo zajedno – svi mi zajedno – možemo da postignemo ciljeve koje smo sebi postavili, naime, da od UEFA napravimo glavnu referentnu tačku u pogledu solidarnosti, razvoja i dobrog upravljanja u sportu.

Ja ću biti predsjednik svih 55 saveza članova, bez izuzetaka, i radićemo kao tim, ruku pod ruku, da bismo zaštitili i odbranili interese evropskog fudbala. Ova UEFA će stoga biti UEFA kakvi vi zamišljate: dinamična, kreativna, inovativna i transparentna. To vam obećavam.

Zahvaljujem Vam još jednom na povjerenju i podršci. Radujem se našem skorašnjem viđenju, u UEFA ili na fudbalskom terenu negdje u Evropi. Jer ne zaboravimo, fudbal je na prvom mjestu.

Srdačan pozdrav.“

Bonus video: